Geïmpregneerd grenen

€ 2160,00 / stuk

Toegangspoort "Nathan" - naaldhout enkel/dubbel

Kenmerken Deze toegangspoort in combinatie met een grenen tuinafscheiding zorgt voor een mooi afgewerkt geheel. Op deze manier creëer je de nodige privacy in je tuin. De poort bestaat uit...

Meer informatie »
€ 2160,00 / stuk

Toegangspoort "Stan" - naaldhout enkel/dubbel

Kenmerken Grenen is een zeer populaire houtsoort die vaak gebruikt wordt bij tuinafscheidingen, schuttingen en tuinpoorten. Grenenhout is een naaldhout en staat ook bekend om zijn uitgesproken...

Meer informatie »

Geïmpregneerd grenen draaipoort


Soms moet veiligheid niet veel kosten. Je hoeft alleen maar een draaipoort te installeren aan het einde van je oprit en je geniet al van een veiliger gevoel. Wist je dat inbrekers niet graag huizen kiezen met een poort voor? Dieven houden namelijk van makkelijke vluchtroutes als ze betrapt zouden worden. Maar een draaipoort houdt ze dus extra tegen, zowel in het binnengaan, als bij het wegvluchten. Alleen maar nadelen voor de inbrekers en grote voordelen voor jouw woning en gemoedsrust.

Wat betekent geïmpregneerd grenen voor jouw draaipoort?


Een draaipoort uit geïmpregneerd grenen zorgt voor een kwaliteitsvolle en toch budgetvriendelijke afsluiting voor jouw oprit. Door dennenhout te behandelen met chemicaliën, kunnen we de duurzaamheid enorm verhogen en gaat dit hout wel 15 jaar mee. Deze behandeling is bijzonder goedkoop om uit te voeren, waardoor we een houtsoort krijgen met een lager prijskaartje. Zo kunnen alle doe-het-zelvers, ook degene met een krapper budget, hun tuin beveiligen met een stevige draaipoort.

Welke uitstraling heeft een draaipoort uit geïmpregneerd grenen?


Aangezien het dennenhout van deze poorten oorspronkelijk van Europese afkomst is, zie je nog duidelijk die typische houttekening en knopen aan het oppervlak. Zo kan je nog genieten van een landelijke sfeer voor je draaipoort. We zien ook, naast de lichtbruine kleur van het dennenhout, een lichtgroene schijn over het hout, door de chemische behandeling. Na verloop van tijd, wanneer het hout voldoende is blootgesteld aan zonlicht en regen, zal deze groene schijn samen met de oorspronkelijke houtkleur gaan verdwijnen.

Moet je deze geïmpregneerde draaipoorten behandelen?


In principe moet je deze draaipoorten uit geïmpregneerd grenen niet behandelen en kan je wel 15 jaar genieten zonder enig onderhoud. In dat geval zal de oorspronkelijke houtkleur en groene schijn verdwijnen. Daarnaast kan je dit hout wel extra behandelen met een olie of beits om de duurzaamheid nog meer te verhogen en een warme uitstraling te behouden.

Daarnaast kan je jouw draaipoort ook schilderen of lakken, om het echt een unieke draai te geven en een prachtig resultaat te krijgen voor de entree van jouw thuis.