Eiken tafelpoten

€ 183,50 / stuk

Eiken A (tafel)onderstel - massief/rustiek

Kenmerken De keuze van het juiste onderstel voor je tafelblad zorgt niet alleen voor de uitstraling van je tafel, deze moet ook mooi "matchen" met de stijl en sfeer van je interieur. Als je...

Meer informatie »
€ 459,80 / stuk

Eiken Matrix (tafel)onderstel - massief/rustiek

Kenmerken Tafels in eikenhout zijn tijdloos, stijlvol én duurzaam. Deze onderstellen zijn perfect om te combineren met een rechthoekig, boomstam of ovaal tafelblad. Een matrix-onderstel wordt...

Meer informatie »
€ 183,50 / stuk

Eiken U (tafel)onderstel - massief/rustiek

Kenmerken Een onderstel kiezen voor je tafel is misschien wel belangrijker dan je zou denken. Deze bepalen namelijk ook voor een stuk de uitstraling van je tafel, en die moet natuurlijk...

Meer informatie »
€ 183,50 / stuk

Eiken X (tafel)onderstel - massief/rustiek

Kenmerken Je hebt reeds een tafelblad gevonden maar nog geen tafelonderstel? Met een massief eiken X- of kruis onderstel creëer je een tafel met een stijlvolle, moderne, klassieke of...

Meer informatie »

Eiken tafelpoten


Zoals Yin en Yang, zoals boter en confituur en zoals een maaltijd met een tafel, passen houten tafelpoten perfect bij een houten tafelblad. Deze stevige eiken poten zijn gemakkelijk te bevestigen aan jouw eigen blad en kunnen perfect opgeschuurd en gelakt worden. Zo pas jij de tafel aan aan jouw interieur of aan jouw tuin.

Waarom zou je kiezen voor een eiken tafelpoot?


Eik heeft als houtsoort verschillende voordelen voor de stevigheid van jouw tafel. Zo staat eik bekend als een Europese hardhoutsoort, echt stevig hout dat moeilijk te beschadigen is. Je wilt natuurlijk dat de poten van je tafel stevig genoeg zijn. Bovendien lijkt de hele tafel zo gemaakt te zijn uit een massieve blok hout.

Daarnaast hebben deze eiken tafelpoten een extra voordeel ten opzichte van metaal. Deze natuurlijke poten hebben namelijk die rustieke uitstraling die zo typisch is aan het hout. Je ziet een golvende houttekening, samen met af en toe een knoop. Met een extra laagje beits of houtolie komt die unieke textuur zelfs nog meer tot zijn recht.

Gaan de houten tafelpoten lang mee?


Ja hoor, deze poten gaan zeker lang mee! Zeker omdat ze meestal geen contact maken met vochtige aarde, kan dit hout verbazingwekkend lang meegaan. Ook de vergrijzing van het hout zal nog langzamer gaan, aangezien ze niet continu blootgesteld worden aan regen of zonneschijn. En wil je het eikenhout toch nog wat extra beschermen, dan kan je altijd periodiek wat beits of lak aanbrengen. Dan blijft je tafel altijd zo goed als nieuw.

Uit welke eiken tafelpoten kan ik kiezen?


In ons assortiment kan je kiezen uit verschillende tafelpoten. Enerzijds hebben we de tafelpoten die horen aan de kopse kanten van de tafel. Dan plaats je dus een set van twee aan ieder tafelblad. Kies je voor een vierkant of liever een kruis? Of wat dacht je van een unieke trapeziumvorm die knipoogt naar de uitstraling van een werkbank.

Daarnaast hebben we ook de matrix tafelpoten, die in het midden van het tafelblad terecht komen. Deze strakke en moderne tafelpoten passen in elk interieur, maar hebben vooral een moderne uitstraling. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het evenwicht van je tafel, want dankzij de vele poten zal de tafel zeker niet omkantelen.

Kortom, iedereen zal wel eens onder de tafel kruipen om de prachtige poten te aanschouwen.