Kamado BBQ

€ 995,00 / stuk

BBQ Kamado L "Diamond"- Zwart (meerdere kleuren)

Deze "Diamond" is een echte eyecatcher en is ook bijzonder in afmetingen. Wist je dat hij wat lager is dan de meeste Large modellen? Dit maakt het tillen van het deksel een gemak voor iedereen. Wil...

Meer informatie »
€ 955,00 / stuk

BBQ Kamado L - Zwart (meerdere kleuren)

Wil jij ook de pure smaak van barbecueën ervaren en meer uit je BBQ halen? Een Kamado koop je niet zomaar. Die koop je omdat je gek bent op buitenkoken en op het lekkere smaakaccent wat je eten...

Meer informatie »
€ 425,00 / stuk

BBQ Kamado Laag - Groen (meerdere kleuren)

Wat is er leuker dan een warme zomerdag buiten door te brengen en je favoriete BBQ recepten te bereiden? De mogelijkheden met deze Kamado zijn eindeloos. Als je een barbecue zoekt die het allemaal...

Meer informatie »
€ 845,00 / stuk

BBQ Kamado M - Zwart (meerdere kleuren)

Een kamado koop je niet zomaar. Die koop je omdat je gek bent op buitenkoken en op het lekkere smaakaccent wat je eten krijgt. De Kamado Medium 50 is een keramische barbecue op houtskool, waarmee...

Meer informatie »
€ 1055,00 / stuk

BBQ kamado XL - Groen (meerdere kleuren)

Met deze Kamado XL verras je vriend én vijand. Door zijn 51,5 cm doorsnede rooster kan je makkelijk 4 tot 12 personen voorzien van de heerlijkste gerechten! Familie en vrienden zullen versteld staan...

Meer informatie »
€ 1345,00 / stuk

BBQ kamado XXL - Zwart (meerdere kleuren)

Barbecueën heeft een nieuwe dimensie gekregen. Pizza’s, brood en taart bakken, grillen, slow cooken, roken of stomen, het kan allemaal. Met een kamado zet je de lekkerste maaltijden op tafel. De...

Meer informatie »

Kamado BBQ


Wil je wel eens wat anders dan die doorsnee barbecue? Een kamado zorgt niet alleen voor een veilige en grondige bereiding van je voedsel, het verbruikt ook minder kolen. Het is bovendien veelzijdiger dan een traditionele barbecue: denk maar aan grillen, bakken, koken, roken, stomen en roerbakken. Deze keramische toestellen passen perfect bij elke gelegenheid en de mogelijkheden van bereidingen zijn eindeloos. Zonder veel moeite bereid je vlees, groenten, stoofpotjes, taarten en cakes, en zo veel meer. Hiermee kan je “low and slow” je gerechten bereiden.

Wat is een kamado?


Een Kamado is een keramische, eivormige barbecue. De klei absorbeert de hitte en straalt het weer uit, waardoor er geen warmte verloren gaat en in het ei blijft. Hierdoor kan jouw vlees optimaal garen. Een groot verschil met een traditionele barbecue is ook dat je hier grilt met behulp van een laag gehalte aan zuurstof in het ei. Om dit zuurstofgehalte constant te houden, kook je altijd met de Kamado gesloten. En hierdoor bespaar je ook nog eens op houtskool! Tijdens regenbuien en hevig weer kun je je grill beschermen met een afdekhoes.

Hoe werkt een kamado precies?


Een kamado is bijzonder simpel in gebruik. Jouw voedsel wordt bereid door circulerende, warme lucht binnen het keramisch ei. Het keramisch materiaal straalt de warmte terug uit naar je voedsel, waardoor er geen warmte verloren gaat. Zo kan jouw gerecht optimaal garen. Je steekt een drietal aanmaakblokjes aan en legt ze tussen het houtskool. Laat zowel het deksel als de ventilator aan de onderkant van de kamado volledig open staan voor een tiental minuutjes. Hoe langer we het deksel op de kamado laten, hoe hoger de temperatuur in het ei zal zijn. Je zal zelf wat moeten experimenteren om te kijken wanneer de ideale temperatuur is bereikt. Normaal zou jouw toestel wel na 10 tot 15 minuutjes klaar moeten zijn voor gebruik. Dan kan je jouw vlees of groenten op de grill leggen en heerlijk laten garen in het ei. Smakelijk!

Welk houtskool gebruik je het best in jouw kamado?


Niet elke soort houtskool is geschikt voor de bereiding van jouw gerechten in een kamado. De beste houtskool is van hardhout en in grote stukken. Het ultieme doel is om de hete lucht zo optimaal mogelijk te laten circuleren in het ei. Houtskool van zachthoutsoorten brokkelen te fijn af en die stukjes zorgen juist voor minder luchtcirculatie. Het is ook een goed idee om voor je de kamado opnieuw gebruikt even het houtskool te verleggen en te zorgen dat het niet te dicht op elkaar ligt.

Waar kent de kamado barbecue zijn oorsprong?


De beginselen van een kamado werden uitgevonden in het oude China. Ruim 3000 jaar geleden vonden mensen in China al een keramische oven uit om onder andere rijst in te bereiden. Deze stomers werden vervoerd naar Japan, waar ze verder werden ontwikkeld onder de naam ‘kamado’. Toen hadden ze nog niet die typische vorm van een ei en kon men er zelfs geen vlees in bakken. Over de jaren heen voegde men wel een rooster toe en na de Tweede Wereldoorlog kreeg de kamado een meer Westerse invloed. De Amerikaan Ed Fisher verfijnde vervolgens in de jaren ’70 de kamado tot de unieke grill die we vandaag kennen.

Zo zie je maar, met de kamado haal je niet alleen een stijlvolle en unieke barbecue in huis, maar ook een heel stukje geschiedenis! Als dat geen leuk weetje is voor die ongemakkelijke stiltes aan tafel!