Je kan bij Plantenbak kiezen uit de volgende categorieën

Plantenbakken


Laten we het even hebben over de bloemetjes en de bijtjes. Gaat jouw tuin ook niet spontaan opleven met wat bloemen en struikgewas? Dit is ook heel goed voor de biodiversiteit van jouw tuin! Bijtjes kunnen namelijk smullen van al die flora. Ze bestuiven niet alleen jouw mooie planten, maar ook vruchten zoals appels, peren, kersen, bramen, en zo voorts! En wat zouden wij zijn zonder hun heerlijke zoete honing! En dat allemaal dankzij enkele bloembakken te plaatsen in de tuin.

Welke plantenbak kies je het best voor buiten?


Veel materialen zijn geschikt als bloembak voor buiten en dan vooral hout! Enkel glas en metaal zijn minder geschikt. Zorg wel dat al jouw plantenbakken steeds een aantal openingen hebben onderaan zodat overtollig water gemakkelijk kan weglopen. Anders kunnen de wortels van de plant beginnen rotten en sterft de plant.

Waarom zou je kiezen voor een plantenbak in hout?


Er zijn verschillende redenen waarom klanten kiezen voor een plantenbak in hout. Zo is de natuurlijke uitstraling heel aantrekkelijk. De nerven en knopen vormen een uniek en golvend patroon. De houten plantenbakken zijn ook enorm veelzijdig: je kan ze nog schilderen, beitsen en vormgeven zoals jij wilt. Zo creëer jij een unieke plantenbak die perfect past bij jouw tuin of terras. Ten slotte wil je zo lang mogelijk van jouw plantenbak genieten. Deze plantenbakken zijn gemaakt uit duurzaam materiaal, waardoor ze nog lang jouw flora zullen huisvesten.

De verschillende soorten plantenbakken


Wie de fleurige bloemen of stijlvolle struiken in zijn tuin wilt planten, kan rekenen op deze houten bloembakken! Welke uitstraling kies jij? Liever wat moderner met vlakke planken uit composiet? Of wat dacht je van een rustieke en naturelle look met bloembakken uit gevlochten hazelaartakken? Maar ook klassiek en tijdloos is een optie. Waar ga jij jouw favoriete viooltjes in planten?

Zo veel mogelijkheden met de bloembakken uit teak! Deze houtsoort is in het bijzonder zeer bewerkbaar: je kan er gemakkelijk in boren, zagen, frezen en schaven. Door deze bloembakken te beitsen kan je ook voorkomen dat het materiaal over de jaren heen vergrijst.

Wat is er mooier dan een prachtige doorgang naar jouw tuin, volledig begroeid met geurige rozen? Met de Pergola bloembakken hebben planten mooi de kans om omhoog te groeien. Een doorgang, of liever een muur aan klimplanten? Het kan allemaal met deze romantische pergola’s!

Altijd al eens willen tuinieren? De handen uit de mouwen en in de aarde steken? Dan is een moestuinbak het ideale startpunt voor jou! Van sla tot kerstomaatjes, van dille tot munt. Verse sappige groentjes smaken zo veel beter uit eigen tuin!

Waarmee vul je jouw plantenbakken?


Je kan op verschillende manieren jouw planten- of bloembakken vullen. Sommige bakken komen al met een worteldoek aan de binnenkant, waardoor jouw planten geen kans hebben om buiten de bak te groeien. Verder vul je best de bodem van de pot met een laag hydrokorrels, kleikorrels of grind aan, zodat de drainagegaten onderaan niet verstopt raken.
Bovenop deze laag stenen breng je jouw voedingsrijke potgrond. Daar kunnen jouw fleurige bloemen volledig in floreren.