Konijnenhok

€ 267,95 / stuk

Konijnenverblijf Rijnlander - Geïmpregneerd

Dankzij de dierenverblijven krijgen jouw huisdieren ook hun welverdiende rust. Daarnaast kunnen deze dierenhokken ook perfect dienst doen als overwinteringsplaats tijdens de koude en gure...

Meer informatie »
€ 232,95 / stuk

Konijnenverblijf Zijdehoen - Geïmpregneerd

Dankzij de dierenverblijven krijgen jouw huisdieren ook hun welverdiende rust. Daarnaast kunnen deze dierenhokken ook perfect dienst doen als overwinteringsplaats tijdens de koude en gure...

Meer informatie »

Konijnenhok


Jouw zachte konijntjes hebben nood aan een eigen villa om aan groentjes te knabbelen, gezellig bij elkaar te zijn of om hun jonkies op te voeden. En lekker hooi mag in een gezellige konijnenthuis zeker niet ontbreken. Een houten hok is hier dan de klassieker! Je kan kiezen voor een hok met of zonder ren. Hou jij meer van cavia’s en andere kleine diertjes? Dan kan je die ook een thuis geven in deze dierenverblijven. Laat de naam ‘konijnenhok’ je dus niet afschrikken!

Waarom een konijnenhok uit hout?


Een konijnenhok uit hout heeft eigenlijk verschillende voordelen voor jouw beestjes. Zo is een houten hok op zich al ietsje isolerend, waardoor de warmte binnen blijft bij koud weer. Bovendien past de uitstraling van hout perfect bij een landelijk karakter van de boerderijdieren. Toch hebben we wat details voorzien uit metaal, zoals wat kippengaas en alle slotjes van de deuren. Het kippengaas is ideaal om bijvoorbeeld nog een drinkfles te bevestigen.

Deze dierenverblijven in het bijzonder zijn gemaakt uit geïmpregneerd grenen. Deze Europese houtsoort heeft die typische look voor een landelijk hok. Bovendien is dit een duurzame houtsoort voor toch een lager prijskaartje, waardoor iedereen zijn geliefde dieren kan voorzien van een thuis.

Zit een konijn vaak in zijn hok?


Een konijn gebruikt zijn hok voornamelijk voor veiligheid en om ’s nachts te kunnen slapen. Wees dus zeker niet verbaasd als je het dier overdag vaak buiten het hok ziet. Een konijn kan ook wat tijd doorbrengen in de ren van het hok. ’s Nachts kruipt die dan wel in zijn huisje om uit te rusten. Daarom is een houten hok nog steeds belangrijk, ook al wordt die overdag vaak niet gebruikt.