Je kan bij Tuinserre kiezen uit de volgende categorieën

Tuinserre


Oei, over een half uurtje komen de vrienden toe voor een gezellige zomerse barbecue. Maar nu ben je toch wel groenten vergeten kopen voor dat slaatje! Te laat om nog naar de winkel te rennen.
Maar, geluk bij een ongeluk: jouw serre in de tuin heeft genoeg verse tomaatjes, sla en komkommer voor het bezoek, en het is dan nog eens lekkerder ook dan de groentjes van de supermarkt!

Welke soort serre kies ik het best?


Welke soort serre je uiteindelijk kiest, hangt af van de uitstraling en hoe groot je de serre wenst. Wil je een moderne uitstraling, met strakke omkadering? Of liever wat klassieker, met de elegante victoriaanse versieringen? De keuze is aan jou!

De hobby serre is gemaakt uit een zilverkleurige aluminium skelet met veiligheidsglas tussen. Door hun strak design ogen ze zeer modern. Het ideale startpunt voor de beginnelingen in het tuinieren!

De victoriaanse serre en de orangerie hebben beide een victoriaanse nokversiering bovenaan en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De victoriaanse serre is echter rechthoekig, terwijl bij een orangerie de vorm meer kan variëren. Deze elegante details geven een klassieke maar tijdloze uitstraling aan jouw tuingebouw. Ook deze serres zijn in meerdere modellen, afmetingen en kleuren beschikbaar.

Moet een serre kunnen verluchten?


Het verluchten van je serre is erg belangrijk voor de gezondheid van je planten. In een te warme serre zullen de planten verschroeien en niet gezond blijven. Daarom zijn al onze modellen voorzien van schuifdakramen en lamellen aan de wand die je open kan zetten. Door frisse lucht toe te laten in de serre kan je dus de binnentemperatuur beter regelen, maar door de serre te sluiten, blijft de warmte juist binnen. Zet bijvoorbeeld overdag de ramen even open, maar sluit je ze ’s nachts terug.

Moet ik een serre onderhouden?


Neen, aan een metalen serre heb je bijna geen onderhoud. Zo is het metaal behandeld tegen roest, zodat het nog lang die stijlvolle groene, zilveren of zwarte kleur behoudt. En als er toch bepaalde roestplekken komen, dan draagt het alleen maar bij aan het landelijke en rustieke karakter van jouw project. Het glas kan je ook af en toe eens wassen zodat er altijd voldoende zonlicht binnenkomt. Voor de rest moet je deze serres niet onderhouden of behandelen achteraf.