Je kan bij Garage / carport kiezen uit de volgende categorieën

Garage / carport


Hoe zalig is het om telkens naar je werk te vertrekken met een propere auto. Eentje waar duiven niet hun behoefte op hebben gedaan, waar geen herfstbladeren op liggen en waarvan de ruiten volledig vorstvrij zijn. Dat kan allemaal dankzij een garage of carport! Met dit bijgebouw blijft je wagen veilig beschermd voor weersinvloeden en vuiligheid. Zo zie je maar hoeveel voordelen en gemak een simpele carport of garage kan opleveren!

Kies je het best voor een garage of een carport?


Of je kiest voor een carport of een garage hangt vooral af van jouw gewenste uitstraling en de behoefte die je hebt.

Garages zijn meestal (half)gesloten bijgebouwen, met minstens een gesloten zijde. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een gewone, gesloten garage voor een volledige bescherming van je wagen. Bovendien zitten je wagen en spullen uit het zicht en veilig opgeborgen. De gesloten garages zien eruit als blokhutten met dubbele deuren, zodat de wagen gemakkelijk in en uit kan rijden.
Voor de garages gebruiken we onbehandeld vuren, wat uitermate stevig en licht is. Hierdoor zijn deze projecten ook makkelijk in elkaar te steken. Ideaal dus voor een robuuste constructie zoals deze. Zorg er wel voor dat je het onbehandelde hout toch laat behandelen met een olie of beits, zo verleng je de levensduur van je garage.

Geen plaats voor een garage? Dan kan je altijd opteren voor een open carport. Deze biedt voldoende bescherming voor jouw wagen, (motor)fiets of brommer, en het is goedkoper dan een garage. Je kan de carport ofwel aan een bestaande woning bevestigen als aanbouw of er een volledig losstaande constructie van maken. Carports hebben dan ook nog eens een extra voordeel dat ze achteraf kunnen worden omgetoverd tot een gesloten garage.

Bij de carports kan je bovendien kiezen tussen een enkele carport of een dubbel model. Hier is de keuze simpel: wil je een of twee wagens kunnen parkeren onder het bijgebouw? Het spreekt voor zich dat een enkel bijgebouw goedkoper is, aangezien deze minder materiaal nodig hebben dan een dubbel model.

Waarom een houten garage of carport?


Hout biedt vele voordelen voor jouw garage of carport. Zo is een houten garage gemakkelijker te plaatsen dan een stenen of metalen model. En natuurlijk worden de meeste mensen verliefd op die charmante, warme uitstraling dat hout aan je project geeft. En wie ook graag een garage of carport zou zetten met een krap budget, kiest best voor hout. Er zijn ook zo veel modellen en houtsoorten beschikbaar waardoor je zeker wel een garage of carport vindt die voldoet aan jouw eisen en toch een aantrekkelijk prijskaartje heeft.

Wil je later jouw project aanpassen? Misschien in een nieuw kleurtje steken? Met een houten carport kan je nog zo veel kanten uit. Zo kan je het hout beitsen of met een houtolie behandelen om het hout een nieuwe look te geven, zonder die unieke houttekening te verstoppen. Of kies je voor een lak, waarmee je meer kleuren kunt kiezen en de houttextuur meer verstopt? De keuze is aan jou!