Je kan bij Woonunit kiezen uit de volgende categorieën

Woonunit


Wat zijn woonunits?


Woonunits zijn gezellige, kleinere gebouwen, soms ook al iets groter, die je kan zetten in de tuin of op jouw perceel. Misschien heb je al eens gehoord van het concept ‘tiny houses’? Deze huisjes hebben een beperkte oppervlakte, maar voldoen aan al je basisbehoeften. Hierdoor moet je meestal slimmer omgaan met opbergruimte en de meubels die je plaatst. De laatste jaren stijgen ze in populariteit, aangezien je op een goedkopere en ecologische manier kan wonen zonder in te boeten in comfort. Bovendien kan je deze woonunits naar eigen smaak vormgeven.

Waar wordt een woonunit voor gebruikt?


Woonunits kunnen voor verschillende situaties worden gebruikt. Wil je graag een extra ruimte om te ontspannen, spullen op te bergen, of je hobby’s naar harte lust uit te oefenen? Wat dacht je van een mancave? Het is ook de ideale oplossing voor bijvoorbeeld mantelzorg als kangoeroewoning, om ouderen op te vangen in je tuin. Is je huis momenteel onbewoonbaar verklaard door een verbouwing of een brand? Dan is deze woonunit ook ideaal voor tijdelijk in te verblijven tot je huis terug bewoonbaar is.
Veel mensen gebruiken deze woonunits ook als atelier of kantoor. Ideaal dus voor je eigen nagelstudio, of het hoofdkwartier van je eigen onderneming?

Welke soort woonunit kies ik het best?


Zoals je kan zien, zijn er verschillende soorten woonunits. Wij hebben ze onderverdeeld naargelang de toepassing waarvoor we ze het meest aangekocht zien worden. Uiteraard is dat niet voor iedereen en in elke situatie hetzelfde. Het kan dus perfect zijn dat het tuinkantoor dat jij voor ogen hebt onder blokhutten is gecategoriseerd. Verder kan je ook verschillende montagesystemen ontdekken in ons assortimenten. Bij sommige woonunits zijn de zijwanden al voor gemonteerd en worden ze op die manier geleverd. Bij andere woonunits zal je een blokhutsysteem ontdekken en nog anderen worden op cls-wanden gemonteerd.