Vuren gedrenkt naaldhout 24 x 32 mm per lat van 255 cm lang
Vuren gedrenkt naaldhout 24 x 32 mm per lat van 255 cm lang Vuren gedrenkt naaldhout 24 x 32 mm per lat van 255 cm lang Vuren gedrenkt naaldhout 24 x 32 mm per lat van 255 cm lang Vuren gedrenkt naaldhout 24 x 32 mm per lat van 255 cm lang

Onderstructuur latten - Vuren

€ 1,80 / stuk
Product Code:

Kenmerken
Deze latten zijn speciaal vervaardigd voor de achterliggende structuur van gevelbekleding. Je plaatst je bekleding namelijk nooit rechtstreeks op de muur of op de isolatie van je huis of bijgebouw. Je moet altijd rekening houden met ventilatie, of nu kiest voor een bekleding uit planken, planchetten, parallellogrammen, of latten. Dat is waar deze onderstructuur latten voor dienen.

Deze regelwerklatten bestaan uit gedrenkt grenenhout. Dat hout is behandeld voor een langere levensduur en grotere bestandheid tegen vocht en insecten. Deze houtsoort staat ook bekend als vuren, wat een soort naaldhout is.

Afmetingen
De latten in gedrenkt vuren zijn 2,4 centimeter breed en 3,2 centimeter dik. Ze hebben een lengte van 255 centimeter.

Zie je toch niet de exacte afmetingen die je nodig hebt? Contacteer ons dan via email en we maken deze latten op jouw maat.

Plaatsing en tips
Je plaatst deze latten haaks op jouw gevelbekleding. Dat wil zeggen dat als je jouw planken of planchetten horizontaal wil plaatsen, dat je deze latten dan verticaal plaatst. Je gaat de horizontale bekleding dan telkens vastmaken ter hoogte van zo’n verticale lat.

Als je je gevelbekleding graag verticaal plaatst, dan plaats je deze latten zowel horizontaal als verticaal. Zo bekom je een soort kaderstructuur van latten die je over elkaar plaatst. Dat is belangrijk voor een goede ventilatie. Daarop ga je dan de verticale planken of planchetten plaatsen.

Wij raden aan om de latten ongeveer 30 centimeter van elkaar te plaatsen. Je houdt hierbij wel rekening met het type gevelbekleding dat je op de latten zal plaatsen. Bij erg gevoelige houtsoorten is het aangeraden om de latten dicht op elkaar te plaatsen. Bij stabielere houtsoorten zoals tropisch hardhout kan je de latten wat verder uit elkaar plaatsen (ongeveer 30 centimeter). Als je werkt met thermisch behandelde gevelbekleding zoals thermowood, kan je eventueel de latten op 50 cm van elkaar plaatsen.

Je kan ook een onderdoek bevestigen aan deze onderstructuur om het hout verder te beschermen tegen vocht. Bij een open gevelbekleding, met voegen tussen iedere plank, is het zeker aangeraden om dergelijke folie eerst aan te brengen. Bij een volledig gesloten gevelbekleding (bijvoorbeeld planchetten, planken of sidings) is dit niet noodzakelijk.