Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed
-16%
Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed

Robinia vlechtscherm halfrond

€ 129,00   € 149,00
Levertermijn: 1 - 2 weken
Product Code: etskasvl

Beschikbare Opties

ArtikelOude prijs Prijs Aantal
Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed   149,00 129,00
+

Als ik in mijn tuin naar mijn afsluiting van robinia vlechtschermen kijk, dan vraag ik me soms af waar robinia eigenlijk vandaan komt. Die naam klinkt een beetje bijzonder, niet? Ik leerde dat de robinia vernoemd is naar meneer Jean Robin, de hoftuinman van de Franse koning Henri IV. Hij was de eerste die een robiniaboom meebracht vanuit de Franse overzeese koloniën en hem plantte op Europese bodem, in de tuin van de koning.

Ik voel me zelf ook altijd een beetje een Franse koning terwijl ik tussen mijn vlechtschermen van robinia zit, terwijl ik de schoonheid van het harde robiniahout bewonder.

Dit tuinscherm bestaat uit halfronde robinia latjes die horizontaal bevestigd zitten tussen drie opstaande robinia latten. De horizontale latjes zitten afwisselend voor en achter de verticale regels, waardoor er een effect van vlechtwerk ontstaat. Daar komt de naam vlechtschermen vandaan. Ze zijn ideaal als afsluiting of schuttingpaneel in je tuin, terras of onderneming.

Kenmerken
De robinia latjes zitten strak voor en achter de drie steunlatten geweven. Ze hebben een landelijke en natuurlijke uitstraling en een goudgele kleur, die na verloop van tijd gelijkmatig vergrijst.

Robinia is een Europese, lokale houtsoort die behoort tot de hoogte duurzaamheidsklasse en daardoor 25 jaar of langer meegaat. Bovendien zijn de schermen onderhoudsvrij, dus nog beter voor het milieu.

Dankzij de aanwezigheid van looizuur in het hout, is het vlechtscherm op natuurlijke wijze bestand tegen schimmels en vocht.

De schermen worden bovendien altijd met de hand gemaakt, waardoor ieder scherm uniek is. Dat draagt nog meer bij aan de landelijke sfeer.

Afmetingen
De standaardafmeting van een vlechtscherm is 180 cm hoog en 160 cm breed.
De horizontale en verticale latjes hebben elk een dikte van ongeveer 3 à 5 cm.

Plaatsing en tips
Je kan de schermen plaatsen tussen ronde of vierkante robinia of kastanje palen. Ook hardhouten azobe palen zijn geschikt.
Als je meerdere schermen naast elkaar plaatst, dan kan dat op twee manieren: de steunpalen tussen de schermen, of erachter voor een doorlopend effect.

Het is belangrijk dat je steeds inox of RVS schroeven gebruikt bij het plaatsen, om een reactie tussen metaal en het looizuur te vermijden. Voorboren is steeds aanbevolen.

Als je niet wil dat voorbijgangers of buren door de latjes heen kunnen kijken, dan kan je de schermen laten begroeien met klimplanten.

Wil je meer weten over robinia? In dit blogartikel lees je enkele interessante dingen over deze bijzondere houtsoort.

Totaalbedrag van uw bestelling incl. BTW Prijs Transport Levertermijn
Bestellingen tot € 500,- 99,00 1 - 2 weken
Bestellingen van 500,- tot € 1000,- 79,00 1 - 2 weken
Bestellingen van 1000,- tot € 1500,- 59,00 1 - 2 weken
Bestellingen van 1500,- tot € 2000,- 39,00 1 - 2 weken
Bestellingen groter dan € 2000,- Gratis 1 - 2 weken
Timo, uw EXZO expert

EXZO specialist

Timo

Heeft u een vraag over Robina vlechtscherm met halfronde takken - 180 cm hoog x 160 cm breed?

Voordelen

Nadelen

Bijbehorende producten

€ 5,60

Kastanje palen 08 - 10 cm

Deze weidepalen zijn gemaakt van kastanjehout, een Europese en milieuvriendelijke houtsoort. Kastanjehouten palen geven een landelijke uitstraling aan jouw tuin, weide, boomgaard,...

Meer informatie »
€ 28,65

Hardhouten paal fijnbezaagd

Voor het plaatsen van duurzame tuinschermen en tuinwanden is het gebruik van een duurzame paal minstens even belangrijk. Deze hardhouten azobe palen zorgen voor een duurzaamheid van +25 jaar in...

Meer informatie »
€ 0,45

L-ijzer

L-ijzers of beugels worden gebruikt om klassieke tuinschermen in dennenhout, eik of hardhout te bevestigen tegen houten palen. Per scherm kan je hiervoor 4 of 6 beugels gebruiken. (2 of 3 per...

Meer informatie »
€ 13,10

Robinia palen vierkant 08 x 08 cm

Mooie natuurlijke duurzame vierkante acacia - robinia palen. Ideaal als natuurlijke tuinpalen, omheiningen en (paarden) afsluitingen met een landelijke uitstraling. Perfect ook in combinatie met...

Meer informatie »