Eik

Het meest veelzijdige deurkader


Een poort is het aanzicht van jouw bijgebouw. Met deze eiken poortkaders heb je de vrijheid om ze te bekleden naar jouw wens. Ze zijn namelijk nog niet bekleed aan de buitenkant, zodat jij je eigen planchetten vlot aan het frame kan bevestigen. Of je nu kiest voor bekleding uit eik, padouk, composiet of totaal iets anders, pas de poort gemakkelijk aan naar jouw stijl en de rest van je tuin. Deze deuren zullen lang de doorgang zijn tot jouw tuinhuis, poolhouse of garage: de diagonale balk in de deurframe zorgt voor extra stevigheid en voorkomt dat de planken kromtrekken.

Eik staat bekend als een heel luxueuze houtsoort. Veel klanten kiezen voor deze houtsoort juist omdat het van Europese bodem is en dus de meer ecologische optie is. Van alle soorten is Franse eik toch de meest duurzame en stabiele. Door het hout goed te drogen, verlagen we de kans dat het hout gaat werken en garanderen we dat de kwaliteit optimaal is. Een degelijke poort voor een milieuvriendelijk prijsje.

De poort naar jouw creatieve tuin


Deze poortkaders kan je volledig aanpassen naar jouw behoeften. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dubbele deur? Of wil je de lichtinval verbeteren met een klein raampje in de deur? Je hoeft ook de bekleding niet per se horizontaal te bevestigen. Ook verticaal, kruis- of wildverband zijn mogelijk.

Of je kiest voor een licht of een zwaar poortkader, is afhankelijk of je een slot wilt of niet. In de lichte poorten kan je namelijk geen cilinderslot of klink installeren, omdat het frame slechts 28 millimeter breed is. Wil je de lichte poort toch op een manier beveiligen? Dan kan je een grondgrendel installeren aan de onderkant. Deze lichte poorten worden ook in ons timmeratelier gemaakt. De meeste klanten kiezen voor een licht kader om de doorgang naar hun tuin vorm te geven. Bij de zware poorten kan je wel een slot installeren en heb je meer mogelijkheden voor verschillende accessoires. In tegenstelling tot de lichte poortjes, kan je de zware poortkaders wel gebruiken voor de deur naar jouw bijgebouw.