U kunt bij Tuindeuren kiezen uit de volgende categorieën

De deur tot je tuin


“Niet alleen je poort verdient de beste kwaliteit, ook je tuindeur moet stevig en stijlvol zijn. Zie je door het bos de bomen niet meer door ons uitgebreid aanbod? Sta me dan toe even uit te leggen welke eigenschap bij welke deur past, zodat jij de ideale deur voor je tuin vindt.

Houd je van een landelijke stijl, dan is de tuindeur vervaardigd uit een eiken kader, met gevlochten wilgentakken binnenin, de perfecte deur voor jouw tuin. Deze deur is perfect te combineren met afsluitingen in wilg of hazelaar. Kortom, met deze tuindeur kan je perfect je landelijke tuinomgeving in stijl afwerken.

Wie reeds veel luxe heeft verwerkt in zijn woonomgeving, moet dat ook in stijl afsluiten. Bij die mensen raad ik tropisch hardhout aan. Daar geen noesten, maar wel sierlijke, golvende lijnen in het hout. Hierdoor heeft de tuindeur een moderne uitstraling, ideaal om te combineren met een moderne woning en een eigentijds exterieur. Hier zijn de meest courante houtsoorten afromosia, bankirai en het goedkopere iroko. Bij ons heb je de keuze uit modellen die volledig dicht zijn, maar ook modellen die een spatie hebben tussen de latten/planken.

Wie die finishing touch toch graag goedkoop houdt, kiest voor een deur uit geïmpregneerd grenen. Deze houtsoort wordt behandeld waardoor ze langer mee gaat.

Het materiaal met de beste prijs-kwaliteit is echter lariks/douglas. Heel robuust en dus ideaal voor een tuindeur die regelmatig open en dicht moet gaan. Douglas lariks is duurzaam sparrenhout, zonder enige nood aan behandeling of verf. Het hout zal na verloop van tijd mooi vergrijzen.

Composiet is een mix van kunststof en hout dat doorheen de jaren geoptimaliseerd werd. Momenteel is het materiaal zo verduurzaamd dat het compleet in staat is om in de grond te plaatsen. Het is dus niet enkel hout dat een lange levensduur hoeft te bezitten, composiet is minstens even duurzaam.

Kies je voor een tuindeur uit metaal, dan kies je voor een tuindeur met een zeer lange levensduur. Wij bieden tuindeuren aan van Grace en van Aluette.

De Europese hardhoutsoort robinia is ongetwijfeld het materiaal voor jouw tuindeur als je op zoek bent naar duurzaamheid. Robinia gaat maar liefst 25 jaar of langer mee in contact met de bodem. Bovendien zorgt zijn goudgele tint in combinatie met zijn noesten voor een ongekende aantrekkingskracht.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Bram of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.