Eik

41,75  37,95 / m²

Eiken terras 20 cm fijnbezaagd

Onze gloednieuwe, landelijke en duurzame terrasplanken met een breedte van 20 cm en dikte van 2,7 cm trekken meteen de aandacht. Met zijn prachtige knopen en subtiele lijnen is eik de perfecte...

Meer informatie »

Eik, la chène, de charmantste houtsoort van West-EuropaVoor onze klanten selecteren wij prachtig eikenhout, vers gezaagd in een ambachtelijke, landelijke omgeving. Ervaren vakmannen gaan voor jou aan de slag in onze Franse loonzagerij om volgroeide eikenbomen te verwerken tot pure en afgewerkte producten. Dankzij het werk van onze flamboyante routiniers kunnen wij onze consument verzekeren van de origine en de kwaliteit van ons eikenhout. Geen Slavonische of Amerikaanse eik, bij Exzo vind je enkel Franse eik.

Franse houtmarchands vergelijken inlandse eik met een coquette Parisienne. Fluweel, luxueus en stijlvol. Een houtsoort met een unieke uitstraling en terechte naam en faam. Vergis je echter niet, naast het Parisiennegehalte heeft eik zeker ook een robuuste en rurale look-and-feel. Enerzijds leent het hout er zich perfect toe om te verwerken in een gebinte of constructie. Eiken balken worden door Exzo enkel voorzien in een poolhouse kwaliteit. Een eerste selectie wordt gemaakt om wankantjes tot het minimum te beperken. Het vakmanschap staat garant voor recht verzaagde balken. Zowel fijnbezaagde balken als een geschaafde afwerking behoren tot de mogelijkheden. Eik is door zijn krachtig uiterlijk nog steeds de populairste houtsoort om zowel landelijke bijgebouwen, strakke poolhouses, carports, tuinhuizen, overkappingen en schuren te bouwen.

Anderzijds komt het hout ook schitterend tot zijn recht in gevelbekleding, terrasplanken, deurkaders, tafels en picknickbanken. Een eiken planchet met tand en groef of een siding in zweeds rabat benadrukken het authentieke karakter van jouw project. Op een eiken vlonder geniet je op een warme zomerdag nog zoveel liever van een frisse cocktail en die allereerste lentebarbecue smaakt des te beter aan jouw ambachtelijke eiken tafel of picknickbank.


Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Jeroen of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.