Ipe

Prijs op aanvraag

Ipé terras 19 cm

Kenmerken Deze terrasplanken in ipé zijn hoogkwalitatief, duurzaam en vormvast en behoren tot de eerste keus. Dat zorgt er dus voor dat alleen de allerbeste vlonderplanken geselecteerd zijn...

Meer informatie »

Ipe terrasplanken aanleggen? Altijd een goede keuze!


Itauba, tali, padouk, ipe, massaranduba, etcetera… Het lijkt wel alsof ik een heel exotische taal spreek als ik de namen van al die verschillende houtsoorten na mekaar uitspreek. Logisch, het is dan ook tropisch hardhout. Toch begrijp ik perfect dat het voor veel klanten heel moeilijk is om te achterhalen wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen al deze houtsoorten.

De primus van de klas


Ipe mag je eigenlijk beschouwen als de primus van de klas. Die scoort op alle categorieën heel goed. Ipe behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse en gaat 25 jaar en langer mee in contact met grond en aarde. Het is van nature uit een houtsoort met een heel beperkte nervositeit. Hierdoor is het hout zeer stabiel en vormvast. Dat zijn aangeboren talenten. Bovendien ziet ipe er ook gewoon goed uit! Een warmbruine kleur spreekt, in tegenstelling tot het koraalrood van padouk of het paarskleurige purperhart, meer aan en werkt niet afschrikkend. Uiteraard zullen alle houtsoorten na verloop van tijd verkleuren of vergrijzen.

Welke ipe planken bestaan er?


In ons assortiment aan ipe terrasplanken vind je verschillende varianten terug. Mijn persoonlijke favoriet is de ipe rustiek. Deze vlonderplanken zijn vervaardigd uit kwalitatief 1ste keus ipe hout en worden verkocht aan een lagere prijs. “Dat kan toch niet!”, was ook mijn eerste reactie. Toch wel! Ipe rustiek is budgetvriendelijker door de kleurschakeringen in het hout. Ondanks de kwalitatieve eigenschappen, wordt een vlonder in ipe rustiek een groot stuk aantrekkelijker in prijs door het divers kleurenpallet. Persoonlijk, vind ik dat net de meerwaarde aan ipe. Het hout vergrijst toch en het brengt leven in de brouwerij.

Terrasplanken met clips of zonder clips?


De rustieke planken zijn niet gefreesd om met clips te monteren. Wil je graag een terras in ipe plaatsen door te monteren met clips? Dan kan je met onze ipe terrasplanken met d-deck infrezing aan de slag. Deze hebben een breedte van 145 mm en vertonen een gelijkmatige bruintint. Naast de d-deckplanken bieden we ook een brede (19 cm) en een smallere terrasplank (14 cm) aan zonder clipuitfrezing. Deze zijn net als de rustieke planken geschikt om met rvs-schroeven vast te maken. De smallere planken zijn ter beschikking in een ‘short’ versie. Dat zijn kortere lengtes die je heel wat zaagwerk besparen bij een plaatsing in wildverband. Door de kortere lengtes kunnen we ook hier een lagere prijs hanteren en komt iemand die op zoek is naar een goede deal zeker aan zijn trekken komen.
Prijs op aanvraag

Ipé terras 19 cm

Kenmerken Deze terrasplanken in ipé zijn hoogkwalitatief, duurzaam en vormvast en behoren tot de eerste keus. Dat zorgt er dus voor dat alleen de allerbeste vlonderplanken geselecteerd zijn...

Meer informatie »
827,