U kunt bij Afboording kiezen uit de volgende categorieën

Voor elke rand de juiste boord


“Bij het kiezen van een afboording moet je jezelf afvragen waarvoor je die nodig hebt.

Is het om je niet wilt dat steentjes van je paadje uit grind in je grasperk terechtkomen, neem dan rolborders of het moderner ogende cortenstaal.

Wil je je gras tegenhouden, zodat het niet door je grind, moestuin of planten groeit? Neem dan de gras afboording, het houdt de wortels tegen. Deze is beschikbaar in kunststof, beton of lamellen/planken.

Als de afboording enkel visueel van nut is, neem dan de goeduitziende gevlochten afboording. Deze zorgt voor een mooie, gebroken overgang tussen bijvoorbeeld het grasperk en de planten. Vroeger werd dit vaak gedaan met buxus, maar door de buxusmot kiezen meer en meer mensen voor zo’n gevlochten afboording. Bij ons te verkrijgen in wilgenhout en hazelaar.

Dwarsliggers vind je vaak terug bij landbouwers, maar kan ook perfect gebruikt worden bij een petanquebaan, moestuin of zandbak. Ook hier is het de bedoeling om wildgroeiend gras tegen te houden. Al kan je er eigenlijk mee doen wat je wilt, ikzelf heb dwarsliggers gebruikt om een speelse trap in mijn tuin te maken. De dwarsliggers zijn verkrijgbaar in hardhout, eikenhout of het goedkopere geïmpregneerd grenen.

Oeverversteviging dient – zoals de naam het zegt – om de oever van je vijver of beek te verstevigen zodat de aarde niet erodeert en in het water terecht komt. Te verkrijgen in robiniahout of azobé.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Jeroen of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.