Vuurschaal

Een vuurschaal voor elk seizoen


Een sfeervolle toets voor tijdens die koude winterdagen of die zwoele zomeravonden? Daar zijn deze vuurschalen ideaal voor. Met de familie en vrienden, gezellig bij het open vuur met een fris biertje of een zoet wijntje. Door de open vlam kan je nog een grill boven de schaal hangen om sappig vlees te barbecueën. Of geniet van een speels vlammenspel in de schaal. Ze zijn verkrijgbaar in zo veel maten en diameters, dat ze wel in iedere tuin zullen passen.

Welk staal is het beste voor mijn vuurschaal?


Je kan kiezen uit twee verschillende uitstralingen: uit roestvrij staal of uit cortenstaal. Cortenstaal heeft die typische roestbruine kleur die door vocht in de buitenlucht wordt gevormd. Deze behandeling zorgt juist dat de schaal sterker is en extra is beschermd tegen alle weersomstandigheden. Een mooi, rustiek uiterlijk dat past binnen zowel een landelijke als een moderne omgeving. Een stijlvolle eyecatcher voor jouw tuin.
Wanneer je jouw vuurschaal toegestuurd krijgt, kan het zijn dat je geen roestkleur ziet, maar egaal staal. Geen zorgen, je hebt niet het verkeerde artikel besteld. Door de vochtigheid en regen buiten zal de eerste laag corrosie al snel vormen. Zo moet je niet lang wachten op die prachtige, rustieke look van cortenstaal.

Ben je toch eerder een fan van de industriële, zilveren look van staal? Onze vuurschalen uit roestvrij staal zullen niet gaan roesten en behouden die elegante glans.

Waar moet ik op letten bij mijn vuurschaal?


Het is belangrijk dat je je vuurschaal plaatst op een ondergrond van steen. De onderkant wordt namelijk gloeiend heet en de schaal mag dus niet op een brandbare ondergrond worden geplaatst. Heb je een terras gemaakt uit tegels? Dan leg je best nog een extra tegel onder de schaal. Better safe than sorry.
Met een sokkel staat jouw vuurschaal wel hoger boven de grond en hoef je niet wakker te liggen van een speciale ondergrond. En met een open sokkel kan je jouw hout droog bewaren.

Hoe gebruik ik een vuurschaal?


Met krantenpapier en aanmaakblokjes maak je vlot een vuurtje aan. Leg hier wat droge blokken hout op die makkelijk branden. Je zal al snel kunnen genieten van een sfeervol vlammetje in je tuin.
Wanneer je klaar bent met genieten, kan je natuurlijk wachten tot het vuur uitgebrand is en herleid is tot een hoopje smeulend as. Als je hier niet op wilt wachten, kan je een laag droog zand of aarde op het vuur leggen, waardoor het snel zal doven. De schaal kan wel nog een tijdje heet blijven, dus let nog even op tot ook de stalen schaal afgekoeld is.