Hoe monteer ik metalen tafelpoten aan een houten tafelblad?

Of het nu met Kerst, Nieuwjaar, Pasen, het Suikerfeest, of elke andere gelegenheid is, de hele familie rond de tafel krijgen kan een heel feest zijn! En wat mag er zeker niet ontbreken bij zo'n feest? Een stevige tafel natuurlijk! In deze video toont Timo je stap voor stap hoe je stijlvolle metalen poten aan een houten tafelblad bevestigt. Het is zo gemakkelijk, dat elke klusser wel hiermee aan de slag kan! Wij gaan deze tafel gebruiken om klanten te ontvangen en hun projecten te bespreken. Misschien zien we jou dan wel binnenkort aan Timo's eigen tafel!

    Tip van Timo

Bescherm je vloer!
Plaats je deze tafel op een houten vloer? Dan raden we aan om kleine viltjes of rubberen bolletjes aan de onderkant van de poten te bevestigen. Hiermee voorkom je dat je de houten vloer beschadigt.
Sla deze stap niet over!
Voor je de schroeven in het hout schroeft, boor je best even voor in het tafelblad op de plaatsen waar een schroef zal komen. Doe dit telkens met een boormachine met een diameter 1 of 2 millimeter kleinen dan de schroeven die je uiteindelijk gaat gebruiken. Dit voorboren is uiterst belangrijk, anders kan het hout splijten!

Timo gebruikte de volgende artikelen

€ 518,30 / stuk

Eiken tafelblad massief/rustiek recht - 4 cm dik

Kenmerken Een houten tafel zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer in je interieur. Deze duurzame eiken bladen hebben als voordeel dat ze zeer makkelijk te combineren zijn met andere...

Meer informatie »
€ 139,15 / stuk

Metalen X (tafel)onderstel - mat zwart

Kenmerken Ga je voor trendy & strak, dan zijn de X-poten, ook wel kruispoten genoemd, zeker het overwegen waard. Bevestig deze stevige, mat zwarte poten aan de uiteindes van je tafelblad en je...

Meer informatie »