Hoe maak je zelf een luxueuze hardhouten tuinbank?

Beeld je het even in: een zonnige zomerdag, een gezellige zitplek en een verfrissend drankje in de hand. Wat is het belangrijkste hier? Nee, niet het drankje, maar wel de gezellige zitplek! Daar zorgt timmerman Timo wel voor. In deze video timmert hij zelf een tuinbank in elkaar met hardhouten planken. En dankzij de open voegjes tussen alle latten, past deze bank perfect bij de tuinwand uit aflevering 14. Waar wacht je nog op? Druk de handleiding af, neem je boormachine bij de hand, en voor je het weet kan je zalig ontspannen in je eigen tuinbank!

    Tip van Timo

Een goede voorbereiding
Bij dit project kwam er toch wel wat voorbereidingswerk kijken. Eerst moeten we namelijk alle planken in de juiste lengte zagen, en voor een tuinbank zijn dat er heel wat. Neem hier ook wel je tijd voor, want hoe preciezer je kan werken, hoe professioneler het eindresultaat zal zijn.
Stap voor stap
Voor deze tuinbank is het belangrijk om stap voor stap te werken. Eerst monteren we alle panelen, dan voegen we vijf panelen samen voor de armleuningen en hier plaatsen we de zitting en rugleuning tegen. Door zo systematisch te werken en stap voor stap vooruit te gaan, behoud je altijd een goed overzicht over alle planken en zal het hele proces nog vlotter verlopen!