Tropisch hardhout

€ 211,70 / m²

Afromosia blokprofiel enkel 21-34 mm

Afrormosia gevelbekleding is de absolute topper als het gaat over duurzaamheid, unieke hout-tekening, en bijzonder mooie egale vergrijzing van het hout. Deze tropische hardhout soort komt optimaal tot...

Meer informatie »
€ 115,40 / m²

Massaranduba blokprofiel enkel 21 mm

Massaranduba gevelbekleding is een betaalbaar alternatief voor de duurdere en meer populaire houtsoorten padoek en afromosia. Massaraduba heeft geen uitgesproken houttekening en is heel egaal van...

Meer informatie »
€ 138,85 / m²

Padouk blokprofiel enkel 21-34 mm

Padouk is tropisch hardhout met duurzaamheidklasse 1.  De koraalrode kleur zal snel veranderen in een bruinachtige tint, om na enkele maanden heel mooi egaal te vergrijzen.  Een enkel blokmotief...

Meer informatie »

Tropisch hardhout enkele blokprofielen


Wie op zoek is naar een exclusieve en luxueuze gevelbekleding die alle hoofden in de wijk doet keren, kiest best voor enkele blokprofielen uit tropisch hardhout. Deze houtsoorten zijn bijzonder stabiel en zullen decennialang meegaan. Je kan zelfs houtsoorten krijgen met unieke kleuren, waardoor jouw project echt een bijzonder kunstwerkje voor je woning of bijgebouw wordt.

Wat valt er onder ‘tropische hardhoutsoorten’ bij de enkele blokprofielen?


Je kan kiezen uit drie verschillende houtsoorten binnen het assortiment van de tropische hardhoutsoorten in een enkel blokprofiel.

Enerzijds hebben we afromosia. Dit is een prachtige Afrikaanse houtsoort met een lichtbruine kleur en een subtiele houttekening. Het doet je misschien een beetje denken aan het zand aan de kust.

Anderzijds hebben we twee houtsoorten met een iets opvallendere kleur en houttekening.
Massaranduba heeft een iets meer roze kleur. Wie graag voor een echte unieke toets gaat, kiest best voor padoek, met een prachtige koraalrode kleur.

Welke houtsoort je ook kiest, ze zullen allemaal van nature gaan vergrijzen na verloop van tijd. Ook de felle kleur van padoek zal geleidelijk aan verdwijnen. Wil je de kleuren toch behouden? Dan raden we een periodieke behandeling aan met een houtolie of beits.

Zijn tropische hardhoutsoorten duurzaam in dit enkel blokprofiel?


Absoluut! Tropische hardhoutsoorten hebben een duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat ze meer dan vijfentwintig jaar kunnen meegaan. Ze zijn dus het meest duurzame van alle houtsoorten en ook aan hun stevigheid valt niet te tippen!