Iroko

€ 92,40 / m²

Iroko planchet 13 cm - 15 mm dik

Kenmerken Iroko is zeer duurzaam. Het behoort tot duurzaamheidsklasse 1 en heeft dus een erg lange levensduur van langer dan 25 jaar in rechtstreeks contact met grond of aarde. Dit hout wordt...

Meer informatie »
€ 124,95 / m²

Iroko blokprofiel triple 24mm horizontaal/verticaal

Kenmerken Wil je een duurzame gevelbekleding voor je woning, tuinwand, tuinberging, poolhouse of enig ander bijgebouw? Dan is de iroko de ideale houtsoort voor jouw project. Met de kwaliteit...

Meer informatie »

Iroko gevelbekleding


Jaarlijks reist mijn buurman Patrick naar Afrika om een bijdrage te leveren als vrijwilliger. Elk jaar opnieuw hang ik aan zijn lippen als hij zijn reisverhalen vertelt. De laatste keer dat ik Patrick zag, vertelde hij de legende van de Iroko-man, de beschermengel van de Afrikaanse Yoruba-stam. “Wat wil je mij nu weer wijs maken?”, grapte ik. Toch was ik al snel benieuwd welke geheime krachten er schuil gaan in iroko gevelbekleding. Jij ook?

Welke uitstraling heeft iroko gevelbekleding?


Als er nu een iets is wat een gevel in iroko niet kan verbergen, is het wel een luxueuze uitstraling. Met zijn goudgele tot donkerbruine kleur heeft iroko gevelbekleding heel wat weg van afromosia gevelbekleding. Het uiterlijk van afromosia gevelbekleding vergelijken we met een leeuwenvacht. Heb je al ooit gehoord van een teeuw of een lijger? Wel, daarmee kan je iroko gevelbekleding perfect vergelijken: schichten van een tropische houttekening in combinatie met een moderne effenheid. Prachtig!

Welke kwalitatieve eigenschappen heeft iroko gevelbekleding?


De knappe uitstraling van een bekleding in iroko mag dan wel onmiddellijk in het oog springen, achter de mooie façade gaat ook een uitstekende kwaliteit schuil. Van zodra je gevelplanken in iroko in de hand neemt, voel je het gewicht en de sterkte. Wanneer je aan de verwerking begint, merk je het gemak waarmee deze gevelbekleding zich laat verzagen. Iroko gevelbekleding wordt daardoor ook heel vaak in wildverband geplaatst, zowel horizontaal als verticaal. Op die manier kan je het verzaagd verlies maximaal beperken. Ook nagelen of schroeven gaat van een leien dakje met iroko gevelplanken.

Wat kost iroko gevelbekleding?


In tegenstelling tot afromosia gevelbekleding, betaal je voor iroko gevelbekleding een schappelijker bedrag. De prijs varieert naargelang het profiel en de dikte tussen de €75 en €130/m². Het is vooral de onbekendheid van deze houtsoort die momenteel deze prijs in de hand werkt. Ben jij graag de massa voor? Dan doe je in dit geval een heel goede zaak!