Eiken

€ 60,85 / m²

Eik plank 15 cm - fijnbezaagd/geschaafd

Kenmerken Eik is zonder twijfel de koning van Europese houtsoorten wat gevelbekleding betreft. Europese, en meer in het bijzonder Franse, eik staat gekend voor zijn kwalitatieve en luxueuze...

Meer informatie »
Promotie
€ 67,05  € 60,95 / m2

Eik plank 19 cm - fijnbezaagd

Kenmerken Mooie rustieke eiken planken met een dikte van 27 millimeter die voor verschillende creatieve doeleinden kunnen worden gebruikt. De bekleding van een gevel of tuinconstructie is een...

Meer informatie »

Eiken planken


Ik ken eik vooral als een erg luxueuze houtsoort, maar wist je dat deze planken ook een prachtige rustieke uitstraling kunnen geven aan je gevel? De randen zijn niet perfect recht, wat het landelijke karakter enkel nog meer benadrukt. De knopen en nerven geven jouw gevelbekleding zelfs die extra dimensie, die geen enkele plank kan overtreffen.

Hoe duurzaam zijn eiken planken voor de gevel?


Eik valt onder duurzaamheidsklasse 2, wat betekent dat eik ongeveer twintig jaar kan meegaan. Deze planken zijn echt stevig en hard: eik staat niet voor niets bekend als een Europese hardhoutsoort. Zelfs onbehandeld zullen deze planken lang de gevel van jouw bijgebouw, poolhouse, tuinhuis of zelfs boomhut! versieren. Laat houtolie, beits en verf dus maar achterwege!

Zoals alle andere houtsoorten, zal ook eik langzaamaan zijn kleur verliezen. Dan krijgt het een mooie grijze patina, maar de prachtige houttekening blijft wel zichtbaar. Wil je dit vergrijzingsproces toch graag vertragen? Dan kan je jouw houten gevelbekleding wel behandelen met een houtolie of beits.

Kies ik het best geschaafde of fijnbezaagde eiken planken?


Of je nu fijnbezaagd of geschaafd kiest, hangt vooral af van je eigen smaak en de gewenste uitstraling. Fijnbezaagde planken hebben een iets ruwer oppervlak en zijn gewoon met een zaagblad met fijne tandjes in vorm gezaagd. Hierdoor krijg je een plank die wel nog een ruwe textuur heeft met splinters, wat het natuurlijke karakter nog meer benadrukt.

Geschaafde planken zijn dan iets netter afgewerkt. We maken het oppervlak zo mooi glad en effen voor een moderne en erg nette afwerking. Hier kruipt ook wel veel tijd in om de planken zo mooi te krijgen, wat het hogere prijskaartje verklaart.