Robinia

Promotie
€ 15,80  € 14,35 / stuk

Robinia plank 2 x 15 cm - fijnbezaagd

Kenmerken Bezaagde planken in rustiek en oerdegelijk robiniahout zijn perfect geschikt als bekleding voor verschillende soorten tuinconstructies. Robinia is het ideale ecologische alternatief...

Meer informatie »
Promotie
€ 17,15  € 16,45 / stuk

Robinia plank 2 x 15 cm - geschuurd

Kenmerken Deze robinia planken zijn enorm veelzijdig en kan je voor tal van toepassingen gebruiken. Ze zijn spintvrij geschuurd waardoor ze een heel naturelle, rustieke en afgewerkte...

Meer informatie »
€ 20,55 / stuk

Robinia plank 3 x 12 cm - fijnbezaagd

Kenmerken Deze fijnbezaagde planken in rustiek robinia zijn oerdegelijk en ideaal als bekleding voor verschillende soorten tuinconstructies. Robinia is een perfect ecologische alternatief voor...

Meer informatie »

Robinia planken


Wil je graag nog een mix tussen de strakheid van planken, maar met een natuurlijk en rustiek karakter voor jouw bijgebouw? Dan zijn deze uit robinia ideaal voor jouw project. Deze planken zijn wel zo goed mogelijk verzaagd in een rechthoekige vorm, maar door het rustieke karakter van robinia zijn deze planken niet volledig recht.

Zijn robinia planken wel geschikt als bekleding?


Jazeker! Robinia kan een uitstekende keuze zijn voor een waaier aan projecten. Meestal worden ze gebruikt voor het bekleden van bijgebouwen, boomhutten of speeltuigen. De reden waarom zo veel mensen houden van robinia, is omdat het een van de meest duurzame en harde houtsoorten in Europa is. Het behoort tot duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat je er meer dan vijfentwintig jaar van kan genieten zonder extra onderhoud.

Bovendien is deze houtsoort heel veilig voor krassen of bepaalde beschadigingen. Je kinderen kunnen dus gerust met een bal tegen de muur zitten of met hun fiets tegen de gevel rijden. Je zult er geen spoor van merken op je bekleding.

Welke uitstraling past het best bij mijn robinia planken?


Welke afwerking je uiteindelijk kiest voor de gevel van je tuinhuis, poolhouse of boomhut, hangt af van je persoonlijke smaak. Zo zijn er planken die fijnbezaagd of geschuurd zijn. Fijnbezaagde planken zijn vormgegeven met behulp van een zaagblad met fijne tandjes. Hierdoor krijg je wel nog een ruwe textuur met eventuele splinters, wat nog meer bijdraagt tot het rustieke karakter van de planken.

Bij geschuurde planken hebben we het hout na het verzagen wel nog opgeschuurd. Dit geeft je project een iets nettere look, maar doet niet af aan het natuurlijke karakter. Deze planken bevatten vrijwel geen splinters of gaten. Dit proces zorgt ook dat de houttekening meer zichtbaar is.