Schaaldelen

€ 13,00 / stuk

Douglas schorsplank fijnbezaagd

Kenmerken De fijnbezaagde ruwe planken in lariks hout zorgen voor een bijzonder naturelle uitstraling in je tuin. De aanwezigheid van schors op deze schaaldelen (ook wel boolplanken genoemd)...

Meer informatie »
Promotie
€ 17,90  € 16,25 / stuk

Robinia schorsplank fijnbezaagd

Kenmerken Heel mooie Europese schorsplanken die uitermate geschikt zijn ter bekleding van je tuinproject. De robuuste schaaldelen bezitten een ruwe bezaagde structuur die leidt tot een stoer...

Meer informatie »
Promotie
€ 25,15  € 19,25 / stuk

Robinia schaaldeel geschuurd

Kenmerken Deze naturelle schaaldelen met een geschuurde afwerking bieden een fantastisch veelzijdige toepassing om verschillende tuinprojecten naar een hoger niveau te tillen. Robinia wordt...

Meer informatie »

Schorsplanken


Wil je weten hoe een ideale zondagnamiddag er voor mij uitziet? In mijn wandelschoenen het bos intrekken, kastanjes rapen, zoeken naar eetbare paddenstoelen, vogels spotten en een dutje doen tegen de bast van een boom. Heerlijk vind ik het om met mijn rug tegen het boomschors aan te vleien en om met mijn strooien hoedje op, al kauwend op een grasspriet, weg te dommelen.

Wat zijn schaaldelen of schorsplanken?


Diezelfde schorsrand vind je terug bij de schaaldelen of schorsplanken die bezaagd zijn afgewerkt. Het is het summum van een natuurlijke gevelbekleding. De grillige rand met naturelle vormen en oneffenheden is een belichaming van het bos aan jouw gevel. Als je jouw huis, tuinhuis of bijgebouw wil omhullen in een heel landelijke stijl dan vind je niks dat hier beter voor geschikt is.

Hoe worden schaaldelen bevestigd?


Schaaldelen worden horizontaal met een overlap geplaatst en stralen daardoor de typische sfeer van een Ardense chalet of jachthuis uit. Je bevestigt ze eenvoudig met inox nagels of brads. De overlap is vrij te kiezen en kan naar smaak worden ingevuld. De planken hebben uiteraard ook nooit over de gehele lijn dezelfde vorm of breedte. De dikte is natuurlijk wel steeds gelijk.

Wat is het verschil tussen douglas en robinia?


Schorsplanken zijn zowel in douglas als in robinia te verkrijgen. Douglas heeft een zalmroze uitstraling en grote noesten terwijl robinia een blanke, goudgele kleur heeft en minder uitgesproken knopen bezit. Beide houtsoorten zullen na verloop van tijd prachtig vergrijzen.

Hou je van de natuurlijke vormen, maar vind je de schors te rustiek? Of zoek je net een heel leuke naturelle bekleding voor een speeltoestel of boomhut waar kinderen helemaal mee uit de bol kunnen gaan? Dan vind je in robinia ook geschuurde schaaldelen. Hierin komen de houtnerven extra tot hun recht en hoeft er niemand bang te zijn voor splinters.