Robinia

€ 99,95 / m²

Robinia latten 5 cm

Kenmerken Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. De...

Meer informatie »
€ 111,95 / m²

Robinia latten 8 cm

Kenmerken Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. De...

Meer informatie »
€ 116,75 / m²

Robinia latten multi

Kenmerken Een nieuwe trend binnen de gevelbekleding: verticale latten met verschillende breedtes. Deze verschillende breedtes van latten geven de gevel van uw woning een unieke...

Meer informatie »

Robinia latten


Wat ik zo fascinerend vind aan een museum, zijn al die prachtige meesterwerken en de combinatie tussen verschillende kleuren, texturen, licht en donker. Maar ook jouw gevelbekleding kan een waar schilderijtje vormen! Door verschillende latten uit robinia aan je gevel te bevestigen, krijg je een stijlvolle combinatie tussen de kleur van het hout en de schaduwvoegen. Zo krijg je een gevel waar iedereen van heide en verre voor langskomt!

Latten uit robinia?


Ja hoor, door je gevel te bekleden met robinia, krijg je een bijzonder duurzame gevel. Deze houtsoort staat namelijk bekend als een Europese hardhoutsoort met een duurzaamheidsklasse 1. Daarmee kan dit hout minimaal vijventwintig jaar meegaan.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze houtsoort is dat de bomen niet volledig recht groeien, maar juist prachtige krommingen kunnen hebben. Hierdoor is het moeilijk om een volledig rechte plank te krijgen. Om toch een zo recht mogelijke lat te krijgen, hebben we verschillende latten aan elkaar gevingerlast. Op die manier krijgen we ook extra lange, rechte latten, die anders niet mogelijk zouden zijn.

Welke look krijgt mijn gevel met een bekleding uit robinia latten?


Door de latten uit robinia aan je gevel te bevestigen, krijg je een erg modern en strak geheel. Je kan kiezen of je deze latten horizontaal of verticaal plaatst. Door de open voeg tussen elke lat krijg je een mooi contrast tussen de textuur en de warme kleur van het hout en de donkere schaduwvoegen.

We hebben twee verschillende breedtes in ons assortiment: een van vijf en een van acht centimeter breed. De smallere latten geven je een drukke en elegante uitstraling, terwijl de bredere latten eerder rustgevend en strak zijn. Maar wat dacht je van een combinatie tussen de verschillende breedtes? Hierdoor krijg je een erg speels geheel, waarbij je de brede en smalle planken met elkaar doet afwisselen.