Robinia

Promotie
€ 119,00  € 109,00 / stuk

Robinia scherm gevlochten bezaagd

Kenmerken Een bezaagd robinia vlechtscherm bestaat uit drie opstaande robinia steunlatten met daartussen horizontale, bezaagde robinialatjes. Die zitten voor en achter de steunlatten en zijn...

Meer informatie »
Promotie
€ 159,00  € 149,00 / stuk

Robinia scherm gevlochten halfrond

Kenmerken Dit tuinscherm bestaat uit halfronde robinia latjes die horizontaal bevestigd zitten tussen drie opstaande robinia latten. De horizontale latjes zitten afwisselend voor en achter de...

Meer informatie »
€ 325,50 / stuk

Robinia scherm "Classic dubbel"

Kenmerken Robinia is een van de meest duurzame houtsoorten van Europa. Net zoals padoek en afromosia, behoort robinia tot duurzaamheidsklasse 1, waardoor het wel meer dan 25 jaar kan meegaan....

Meer informatie »
€ 292,80 / stuk

Robinia scherm "Classic enkel"

Kenmerken Met deze duurzame robinia tuinschermen “enkel classic” krijg je een prachtig lijnenspel voor jouw omheining. Door de lichtinval kan je mooi spelen met het contrast tussen de...

Meer informatie »
€ 421,70 / stuk

Robinia scherm "Nature"

Kenmerken Die natuurlijke en ruwe uitstraling in jouw tuin waar jij naar verlangt? Dat zijn deze robinia tuinschermen ‘nature’. Alle planken hebben nog die ruwe vorm, typisch voor de...

Meer informatie »

Robinia tuinschermen


Een van de belangrijkste redenen waarom klanten voor robinia kiezen, is voor de duurzaamheid! Dit hout kan wel vijfentwintig jaar meegaan, zelfs in contact met aarde. Met deze tuinschermen geef je een landelijke en natuurlijke toets aan jouw tuin. Ze zijn bovendien bijzonder onderhoudsvriendelijk!

Hoe lang gaan robinia schermen mee?


Gevlochten tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Robinia is wel een van de meest duurzame houtsoorten en ook nog eens van Europese bodem. Het is dan ook veel duurzamer in vergelijking met gevlochten hazelaar- en wilgenschermen. Het is ook een beter alternatief voor kastanjeschermen, aangezien deze tegenwoordig minder verkrijgbaar zijn. Over het algemeen gaan robinia tuinschermen meer dan 25 jaar mee.

Welk tuinscherm past in jouw tuin?


Afhankelijk van de uitstraling die jij wenst voor jouw tuin, kan je tussen gevlochten of strakke schermen kiezen. De vlechtschermen kunnen op twee verschillende manieren worden afgewerkt: halfrond of bezaagd. Deze producten worden op een erg ambachtelijke manier gemaakt: in een timmeratelier worden de verschillende robinia latten met de hand in het scherm gevlochten.

Ten eerste hebben we de gevlochten halfronde schermen. Deze zijn meer robuust en ruw, voor de ultieme rustieke uitstraling. Deze halfronde en de bezaagde schermen zijn bovendien meer betaalbaar.
Daarnaast hebben we de tuinschermen met rechte bezaagde latten. De latten zitten strak in elkaar gevlochten, waardoor doorkijk heel minimaal is. Dit is een tussenoptie voor zij die mooi gelijke latjes willen, maar ook een naturelle uitstraling willen.

De overige tuinschermen hebben mooi geschuurde en gelakte planken. Door hun verfijnde en elegante uitstraling kunnen ze ook ideaal passen binnen een modern en strak exterieur. Kies je voor een scherm waar alle planken netjes naast elkaar staan? Of eerder een interessant lijnenspel met planken voor- en achteraan het scherm?

TIP: Nieuw robiniahout heeft in het begin een goudgele kleur, maar vergrijst na een tijd ook. Je kan het hout behandelen met een olie of beits om deze kleur langer te behouden en het vergrijzingsproces te vertragen.

Waaraan bevestig je deze tuinschermen?


Je kan deze robinia vlechtschermen in jouw tuin monteren met vierkante of ronde palen. Wij raden hier robinia-palen aan, zodat alles mooi bij elkaar past, maar je kan ook kiezen voor andere palen voor eerder een contrast. Voor het bevestigen van de schermen aan de palen adviseren we om inox schroeven te gebruiken, zodat het metaal niet roest en geen plekken achterlaat op het hout. Je kan ook kiezen of je de palen achter de schermen plaatst (zodat het lijkt alsof de gevlochten latten doorlopen) of om de palen tussen elk scherm te zetten, waardoor de individualiteit van elk scherm tot zijn recht komt.