Geïmpregneerd grenen

€ 7,60 / stuk

Gefreesde grenen palen 8 cm

Deze gefreesde, geïmpregneerde weidepalen uit naaldhout hebben een lichtgroene kleur door hun impregnatiebewerking. De schors van deze palen werd verwijderd, waarna de palen mooi recht gefreesd...

Meer informatie »
€ 7,20 / stuk

Gefreesde grenen palen 10 cm

Deze gefreesde, geïmpregneerde weidepalen uit naaldhout hebben een lichtgroene kleur door hun impregnatiebewerking. De schors van deze palen werd verwijderd, waarna de palen mooi recht gefreesd...

Meer informatie »
€ 44,15 / stuk

Gefreesde grenen palen 12 cm

De geschilde, geïmpregneerde grenen weidepalen uit naaldhout hebben een groene kleur door hun behandeling. Ze zijn enerzijds ontdaan van hun schors, wat hen een glad oppervlak geeft. De palen zijn...

Meer informatie »

Geïmpregneerde constructiepalen


Stel je even voor: je wilt een eigen droomtuin aanleggen en je wilt creatief aan de slag gaan met verschillende palen. Maar o jee, wat kan hout soms duur zijn! Met de constructiepalen uit geïmpregneerd grenen kan je wel de wildste projecten in je tuin aanpakken. Ze zijn redelijk duurzaam, hebben een nette vorm en zijn heel budgetvriendelijk. Alle belangrijkste eigenschappen voor een goeie constructiepaal dus!

Hoe duurzaam zijn palen uit geïmpregneerd grenen?


Palen uit geïmpregneerd grenen gaan makkelijk 15 jaar mee. Normaal gezien is onbehandeld dennenhout niet echt duurzaam, maar dankzij de behandeling met chemicaliën kunnen we deze lagere levensduur wel optrekken. Dit proces staat ook wel bekend als impregnatie, vandaar de naam ‘geïmpregneerd grenen’. De duurzaamheid is dan wel iets minder, maar je kan nog steeds heel lang van deze houtsoort genieten!

Welke uitstraling hebben deze geïmpregneerd grenen constructiepalen?


De constructiepalen uit geïmpregneerd grenen hebben een heel strak en proper uiterlijk. Ze zijn mooi glad gefreesd met een nagenoeg perfecte cilindervorm, dit in tegenstelling tot de kromme robinia. Hierdoor passen de rechte grenen constructiepalen perfect bij een moderne tuinomgeving, waar alles wat strakker mag.

Toch krijgt je project die natuurlijke toets, dankzij de gevlamde houttekening, de knopen in de paal en het charmante karakter van hout. Deze palen hebben een groene schijn door de chemische behandeling, maar deze tint zal na verloop van tijd vergrijzen. Toch kan je met deze palen ook creatief aan de slag gaan en ze schilderen, beitsen of oliën naar hartenlust!

Wat zijn de voordelen van een constructiepaal in geïmpregneerd grenen?


Een constructiepaal uit geïmpregneerd grenen is niet alleen zeer stevig, maar zijn ook bijzonder budgetvriendelijk. Met deze palen kan iedere doe-het-zelver zijn droomproject realiseren, los van het budget. Bovendien kan je verschillende creatieve realisaties bouwen met deze palen, van een tuinafsluiting, steunpalen om sfeerverlichting aan te hangen, een paal om klimplanten op te laten groeien, of wat dacht je van een paal om een vogelnestje aan te hangen? Er zijn zo veel verschillende manieren om deze palen te verwerken in je tuin.