Shingles

€ 158,05 / m²

Ceder shingels

Kenmerken Ceder is verwant aan dennenhout maar heeft een uniekere structuur en kleur. Je kan ceder met geen andere houtsoort vergelijken. Het hout is heel erg duurzaam en licht. De...

Meer informatie »
€ 38,00 / m²

Grenen shingles

Kenmerken Als je toch shingles wil voor een begrensd budget, is grenen absoluut een optie. Wil je je tuinproject toch volledig in hout afwerken, maar speelt het budget een...

Meer informatie »
€ 94,65 / m²

Robinia shingles

Kenmerken Robinia shingles worden gezien als het betaalbare alternatief van ceder shingles. Pseudo-acacia of robinia is minder gekend, maar absoluut niet minder kwalitatief, dan...

Meer informatie »

Shingles


Een landelijke en leuke manier om jouw dak of gevel af te werken? Daarvoor kan je deze houten shingles gebruiken. Dit is echt een unieke manier om jouw project te bekleden, aangezien de shingles een patroon vormen die je nergens anders terug zal zien. Voor welke houtsoort ga jij?

Wat zijn shingles?


Shingles of houten leien zijn dunne planken die je overlappend op elkaar legt op het dak of aan de gevel van je bijgebouw. Zo krijg je ook wel een patroon als visschubben. Je zult zien dat deze planken dankzij het verschil in houttekening en kleur een leuk patroon vormen van licht- en donkerbruine tinten. Zo krijg je een speels, spontaan en rustiek effect bovenop je dak.

Houten shingles hebben bovendien veel voordelen die bijvoorbeeld asfaltshingles niet hebben. Zo zijn ze veel duurzamer en kunnen ze verschillende weersomstandigheden beter aan. En wist je zelfs dat houten shingles je dak meehelpen isoleren? Ja hoor, we merken dat een dak dat bekleed is met shingles op zich al heel goed isoleert, zonder enige extra matten of platen.

Uit welke houtsoorten kan je kiezen voor je shingles?


Omdat hier toch de uitstraling van het hout toch belangrijker is, kan je kiezen uit verschillende houtsoorten en afwerkingen.

Het meest budgetvriendelijke zijn de shingles uit grenenhout. Deze houtsoort is nog steeds goed genoeg om jouw dak van een bekleding te voorzien en hebben die typische natuurlijke uitstraling met de leuke vorm. Als Europese houtsoort kan je ook genieten van rustieke knopen op de plankjes.

Wil je toch liever geen knopen in het hout en ben je meer fan van strakke duurzaamheid? Dan zijn de shingles uit robinia het meest ideaal voor jouw project. Ze hebben een fantastische duurzaamheid, en je ziet nog die rustieke, natuurlijke vorm zonder duidelijke tekening.

Wie echt naar luxe streeft, gaat best voor de shingles uit cederhout. Typisch aan dit soort bekleding is dat het heel flexibel en sterk is. Ceder is bovendien heel vochtbestendig, waardoor grote regenbuien of veel sneeuw geen probleem vormen. En ze staan aan de top als het gaat om isolatie.

Moet je ergens op letten bij het leggen van je shingles?


Nee, door het natuurlijke karakter van de shingles maakt netheid of vakmanschap niet echt uit. Zorg alleen dat de plankjes elkaar niet te veel overlappen. Enkele centimeters is meestal al voldoende. Begin onderaan het dak en werk naar boven. Timmer elke shingle vast met behulp van een hamer en inox nageltjes. En je zult zien dat je dak of gevel al snel bekleed is!