Je kan bij Onderstructuur kiezen uit de volgende categorieën

Onderstructuur


Wat is het belangrijkste voor de duurzaamheid van jouw terras? Nee, niet je terrasplanken, maar wel je onderstructuur! Het is namelijk door een duurzame en stevige ondergrond dat jouw terras nog vele zomers zullen overleven. Jij hebt toch in de ochtend ook een sterke basis nodig om de dag door te komen? Zo kan je niet beginnen zonder een volle kop koffie. Bekijk dan maar de onderstructuur van je terras als de koffie van je dag. Stevig, duurzaam en zeker noodzakelijk!

Wat zijn de voordelen van een onderstructuur voor jouw terras?


Je zou het misschien niet zeggen, maar er ligt heel wat onder een terras dat de duurzaamheid en stevigheid bepaalt. Zo is er dankzij de onderbalken meer ventilatie onder de terrasplanken, waardoor de planken moeilijker zullen rotten of beschimmelen. Er is ook geen contact met de grond, wat de duurzaamheid alleen nog maar bevordert.

Uit welke onderdelen bestaat de onderstructuur van een terras?


Een terras is heel gemakkelijk aan te leggen. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de verschillende lagen van jouw project.

De laag die je als eerste aanbrengt is het worteldoek. Dit textiel uit polyester wordt direct op de aarde gelegd en verhindert dat er onkruid en andere planten door de voegen van de planken door je terras lopen. Bovendien vermijd je dat er rechtstreeks contact is met de grond wat de duurzaamheid van jouw onderbalken alleen maar ten goede komt.

Hierop plaats je eventueel de terrasdragers. Dit zijn kunststoffen voetjes die je volledig kunt afstellen op jouw terras. Schuif de voetjes uit om hoogteverschillen op te vangen en jouw terras toch mooi effen te maken.

Hier leg je vervolgens de onderbalken op. Hier heb je de keuze tussen houten of een aluminium balken. Een houten terras plaats je best op houten onderbalken, terwijl een composiet terras beter ligt op een aluminium onderstructuur. Op deze onderbalken zal je dan de terrasplanken bevestigen.

En in 1, 2, 3 is je terras zomerklaar!