Boogscherm grenen elegant 180 cm hoog x 180 cm breed
Boogscherm grenen elegant 180 cm hoog x 180 cm breed

Tuinscherm grenen \" Elegant\" - boog

€ 78,80 / stuk
Product Code:

Kenmerken
Deze tuinschermen hebben hun naam niet gestolen. Door de elegante boog bovenaan de tuinwand krijg je een erg rustieke en landelijke uitstraling, wat een charmante en vooral elegante toets geeft aan elke tuin. Het scherm is opgesteld uit verschillende horizontale planken die aan verticale regels werden vastgeniet en extra verstevigd met schroeven. De planken zijn op zo’n manier geschikt in een robuust kader waardoor geen doorkijk mogelijk is en je dus kunt genieten van volledige privacy in je tuin.

Dit scherm is gemaakt uit geïmpregneerd genenhout. Dit is hout dat behandeld is om beter tegen een stootje te kunnen. Dit is een veelgebruikte techniek dat op verschillende houtsoorten kan worden toegepast. Op die manier kunnen ze wel 15 jaar meegaan en zijn ze resistent tegen schimmels, rotting en houtworm. Een stevig en kwaliteitsvol houten tuinscherm voor een scherpe prijs.

Wil je deze tuinwand nog aanvullen met een tuindeur? Dan hebben we ook poortjes in ons assortiment met een gebogen bovenkant, zodat elk accessoire perfect past bij de uitstraling van je schutting en de rest van je tuin.

Afmetingen
Deze tuinschermen zijn 180 centimeter breed en meet 180 centimeter op het hoogste punt. Het kader zelf heeft een dikte van 45 millimeter. Zoals eerder aangehaald zijn deze schermen gemaakt uit verschillende lamellen, die elk 9 millimeter dik en 95 millimeter breed meten.

Plaatsing en tips
Voor de plaatsing van deze tuinschermen maak je best gebruik van palen. Hierbij kan je kiezen voor modellen uit hout, metaal of beton. Je kan zelfs kiezen voor gleufpalen, aangezien de gleuf meestal vijf centimeter bedraagt, en daar passen deze schermen dus mooi tussen.

Wij raden aan om deze schermen te plaatsen met schroeven uit RVS of inox. Deze zullen niet roesten door het contact met vocht en zo vermijd je dus lelijke zwarte plekken op jouw project. Daarnaast boor je best even voor door de schermen en de palen om splijten te voorkomen.

Zonder onderhoud kunnen deze schermen meer dan 15 jaar meegaan. Wil je deze levensduur nog meer verhogen? Dan plaats je best jouw scherm enkele centimeters boven de grond. Door contact met de ruwe aarde te vermijden, heb je minder kans op rotting en schimmelvorming en gaat het materiaal langer mee.