Pavaplan dikte 8 mm, lengte 282 cm, breedte 180 cm = 5,28m²/plaat (bestel in veelvoud van 5,28m²) - prijs per m2
Pavaplan dikte 8 mm, lengte 282 cm, breedte 180 cm = 5,28m²/plaat (bestel in veelvoud van 5,28m²) - prijs per m2 Pavaplan dikte 8 mm, lengte 282 cm, breedte 180 cm = 5,28m²/plaat (bestel in veelvoud van 5,28m²) - prijs per m2

Pavaplan - Stabiliteitsplaat

€ 20,45 / m2
Product Code:

Kenmerken
Pavaplan is een natuurlijke en ecologische, luchtdichte en dampdoorlatende verstevigingsplaat op basis van houtvezel.

De Pavatex Pavaplan is een HDF-paneel (High Density Fibreboard) van 8 mm die volledig lijmvrij is samengeperst. Deze soort panelen hebben een hogere densiteit dan MDF en zijn bijgevolg dus ook sterker en drukvaster. HDF is door de hogere dichtheid nog beter te bewerken. Profileringen zijn daardoor nog scherper te maken. Door de lagere absorptie dan bij normaal MDF is een goede verfafwerking mogelijk.

Deze Pavaplan plaat zorgt voor stabiliteit bij een houtskeletbouw en is dampopen maar toch luchtdicht op voorwaarde dat ze op de juiste manier verwerkt worden. De plaat wordt in houtskeletbouw aan de binnenzijde toegepast als uitstijfplaat.

De platen worden door middel van nieten of nagels bevestigd op het houtskelet. Tape de naden en aansluitingen af voor volledige luchtdichtheid. Doordat deze platen vervaardigd zijn uit houtvezels, zijn deze dampopen en dragen ze dus bij aan een gezond leefklimaat binnenshuis.

Deze platen kunnen perfect met de andere PAVATEX producten zoals Pavaflex, Isolair, Pavatherm-plus of Diffutherm gecombineerd worden.

Afmetingen
Pavaplan: dikte 8 mm, lengte 282 cm, breedte 180 cm = 5,28m²/plaat.
Afwerking: rechte boord.

Dichtheid: U [kg/m3] 1000
Warmtegeleidingscoëfficiënt: OD[W/(mK)] 0,18
Specifieke warmtecapaciteit: c [J/(kgK)] 2100
Dampdiffusieweerstand: µ 185

Plaatsing en tips
Pavaplan stabiliteitsplaten worden aan de binnenzijde van HSB-elementen en gevelvullende elementen aangebracht als stabiliteitsbeplating. Deze verstevingsplaat is tevens geschikt voor het gebruik in ruimtes met vochtigheidsklassen 1 en 2.

Het dampdiffusie-open karakter van de plaat maakt dat deze, in combinatie met andere damp-open isolatiematerialen van het PAVATEX-gamma, bijdraagt tot een gezond en ademend gebouw.

De plaat is net 179,7 cm breed en 282 cm hoog. Op deze manier kan deze plaat drie krachtvelden overbruggen als je je stijlen van het skelet exact 60 cm uit elkaar zet. Zet de platen 3 mm uit elkaar voor eventuele uitzettingen en kleef af met een luchtdichtingsband. In een dampopen opbouw in combinatie met vb. Pavaflex is een afgetapte Pavaplan ook je damp-remmende laag.

Deze platen worden vanwege de afmetingen en manipulatie enkel per volle palet (25st) verkocht.