Tuinscherm hardhout massief 180 hoog x 180 breed
Tuinscherm hardhout massief 180 hoog x 180 breed

Tuinscherm hardhout \"Massief\"

€ 215,25 / stuk
Product Code:

Kenmerken
Waarom deze tuinwand ‘Massief’ heet? Omdat dankzij de individuele planken van 14 centimeter breed een heel robuuste uitstraling creëren! Jouw tuinwand krijgt een extra stijlvolle toets door het lijnenspel tussen verschillende planken, maar ook de uitgefreesde lijnen in iedere plank. Deze schutting is ook volledig gesloten, waardoor pottenkijkers geen kans maken en je kunt genieten van optimale privacy in jouw tuin.

Met dit topisch hardhout, kies je voor echte topkwaliteit. Het heeft de beste duurzaamheidsklasse, wat betekent dat het hout wel meer dan 25 jaar kan meegaan. En dat zonder dat er onderhoud nodig is. Net zoals andere houtsoorten zullen ook deze tuinschermen egaal vergrijzen. Wil je deze mooie warme kleur toch langer behouden? Dan kan je jouw tuinwand wel periodiek behandelen met beits of een olie. Dit is echter helemaal niet noodzakelijk om lang te genieten van jouw project.

Individuele planken worden aan drie horizontale liggers bevestigd met roestvrije schroeven. Zo krijg je een erg stevige bevestiging die niet zal roesten na verloop van tijd.

Afmetingen
Deze schermen zijn in totaal 180 centimeter breed en 180 centimeter hoog. Ze bestaan uit afzonderlijke, verticale latten die aan drie horizontale regels zijn bevestigd. De verticale latten hebben een dikte van 13 millimeter, een breedte van 140 millimeter en een lengte van 180 centimeter.

Plaatsing en tips
Wij raden aan om deze schermen te plaatsen in combinatie met hardhouten palen of betonpalen. Die zullen erg lang meegaan en jouw tuinwand recht houten, zelfs na langdurig contact met de grond. Bevestig jouw tuinschutting met RVS of inox schroeven en boor het hout even voor om splijten te voorkomen. Die specifieke schroeven zullen niet roesten door vocht en dus geen corrosieplekken achterlaten op jouw materiaal.

Om nog langer van jouw tuinwand te genieten, raden we aan om het hout enkele centimeter van de grond te plaatsen. Om deze opening tussen de grond en de wand te dichten raden we aan om een betonplaat te plaatsen onderaan. Door het contact met de natte aarde te vermijden, is je tuinscherm meer bestand tegen rotting en schimmel en zal ze dus nog langer meegaan.