Lariks douglas steenschot 95 x 140 x 5 cm - per stuk
Lariks douglas steenschot 95 x 140 x 5 cm - per stuk Lariks douglas steenschot 95 x 140 x 5 cm - per stuk Lariks douglas steenschot 95 x 140 x 5 cm - per stuk

Lariks / douglas steenschot - 95 x 140 cm

€ 67,95 / stuk
Product Code:

Kenmerken

Een steenschot bestaat uit enkele stevige lariks douglas planken met tand-groefverbinding die aan elkaar worden vastgemaakt met een draadstang. Dat vormt samen een stevig paneel, met aan twee zijden ook nog een verzinkte U-lijst.

Maar wat maakt deze douglas steenschotten dan zo veel steviger dan gewone tand-groefplanken? Wel, dat komt omdat ze eigenlijk gerecycleerd zijn. Tweedehands, zeg maar. In een vorig leven deden ze namelijk dienst in de industriesector. Ze worden vooral in de productie van klinkers en betonblokken gebruikt. Tijdens de productieprocessen dienen ze als ondergrond om beton en stenen op te drogen. Ze worden dus blootgesteld aan warmte en aan vocht dat vermengd is met steen of beton. Ze worden daardoor waterafstotend en zeer sterk.
Nadien worden ze dus gerecycleerd als panelen voor honderd-en-een toepassingen in huis en tuin.

Deze steenschotten zijn gemaakt van lariks of douglas planken. De typerende knopen van die houtsoort zijn nog mooi zichtbaar in de steenschotten.
Dankzij de tand- en groefverbinding zitten de planken perfect tegen elkaar, terwijl de draadstang rondom het geheel stevig samenhoudt.

Deze steenschotten zijn een prachtig en uiterst sterk recyclageproduct met een zeer grote duurzaamheid.
Twee zijden van elke steenschot zijn bovendien versterkt met een verzinkte U-lijst.

Afmetingen

De douglas steenschotten zijn beschikbaar met een dikte van 5 cm : 95 x 140 cm.

Plaatsing en tips

De verweerde, gerecycleerde look zorgt voor een rustiek product met allerlei toepassingen. Zo kan je steenschotten gebruiken als terras, vloer, wanden, stallingen, decoratie, tuinmeubels, tuinpad, tafel, bloembak, enzovoort.