U kunt bij Paardenomheining kiezen uit de volgende categorieën

Enkel het beste voor je paard


“Jouw prachtig paard verdient natuurlijk een prachtig stoer hek. Het hek moet er echter niet alleen goed uitzien, het is ook van uiterst belang dat het robuust is. Daarom kiezen wij enkel voor de allerbeste houtsoorten. Of het nu Europees of tropisch hout is: er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om een stevige paardenomheining te plaatsen.

Ga je voor composiet, dan kies je voor een combinatie van kunststof en houtvezels. Tegenwoordig is het materiaal zo duurzaam dat het volledig geschikt is om te plaatsen in de grond. Het hoeft dus niet noodzakelijk hout te zijn dat een lange levensduur beschoren is, composiet als materiaal van de toekomst is minstens even duurzaam.

Wil je toch puur hout, dan kan je kiezen voor pseudo-acacia, ook wel robinia genaamd. Dat is de meest duurzame en ecologische hardhoutsoort van Europese bodem. In contact met grond en aarde gaat deze houtsoort maar liefst 25 jaar of langer mee. Niet alleen zijn lange levensduur is een ware troef, maar eveneens zijn natuurlijke en robuuste karakter speelt in zijn voordeel. Kortom, een charmante houtsoort voor een landelijk setting.

Heb je liever modernere look, dan raad ik je tropisch hardhout aan. Ook deze houtsoort gaat minstens 25 jaar mee.

Is de prijs je grootste zorg, dan raad ik je behandeld grenen aan. Goedkoper, maar zeker ook goed van kwaliteit. Behandeld grenenhout is met zijn opwaarding goed voor ongeveer 15 jaar in contact met de grond. De groene schijn die het geïmpregneerde hout heeft verkregen, verdwijnt na een poosje door de zon. De noesten en de lijnen eromheen blijven evenwel prachtig behouden waardoor de landelijke charme aanwezig blijft. Je kan bij ons ook kiezen voor de gecreosoteerde versie.

Als het wat luxueuzer, maar toch nog steeds landelijk mag zijn, dan heb je met eik een robuuste partner om je paardenweide mee af te sluiten. Met eik komen de noesten nog een pak knapper uit de verf. Bovendien zal het hout nog eens op een extra knappe manier gaan vergrijzen. Kortom, deze massieve eiken paardenomheining zorgt voor een heel naturelle sfeer in je tuin waar je nog lang van zal genieten.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Bram of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.