Tropisch hardhout

€ 44,20 / m²

Bankirai latten 14,5 cm breed - 16mm dik

Kenmerken Bankirai is een tropische hardhoutsoort die bekendstaat om zijn stabiliteit en duurzaamheid. Om dit te bekomen besteden onze vakmannen extra veel aandacht aan het drogen van deze...

Meer informatie »
€ 7,95 / stuk

Ipé Latten 14 cm breed - 19mm dik

Kenmerken Ipé is een van de meest luxueuze tropische hardhoutsoorten bij de aanleg van tuinen. Door hun grote duurzaamheid, worden ze niet alleen gebruikt voor terrassen, maar ook voor de...

Meer informatie »

Tropisch hardhouten planken


Gevelbekleding uit tropisch hardhout is zowat de elegantste oplossing om jouw woning of bijgebouw aan te kleden. Deze planken kunnen we, dankzij de ultieme stabiliteit en vormvastheid, erg dun verzagen, wat jouw gevel meer klasse geeft dan de dikkere planken uit Europees hout.

Welke kleur heeft tropisch hardhout?


De kleur van tropisch hardhout kan erg verschillen van houtsoort tot houtsoort. Bankirai heeft een lichtere bruine kleur met een roze tint. Ipé heeft dan weer een donkerder bruine kleur. Beide planken hebben een mooi subtiele houttekening die erg mooi staat binnen een moderne tuinomgeving. Geen grote knopen zoals bij de meeste Europese houtsoorten!

Alle tropische hardhoutsoorten zullen ook na verloop van tijd mooi gaan vergrijzen. Dan krijgen ze een prachtige, glanzende zilverkleur, maar de houttekening blijft nog zichtbaar. Wie toch graag die warme houtkleur behoudt, behandelt het hout best met een beits of houtolie.

Waar kan ik deze planken uit tropisch hardhout voor gebruiken?


Tropisch hardhout is een houtsoort dat erg geschikt is voor verschillende plaatsingen. Natuurlijk kan je ze gebruiken als gevelbekleding, zowel horizontaal als verticaal. Hiermee bekom je wel een open gevelbekleding, met schaduwvoegen tussen iedere plank. Dit laat de houttextuur nog meer tot hun recht komen.

Naast gevelbekleding zijn deze planken ook nog geschikt voor verschillende andere toepassingen. Wil je bijvoorbeeld tuinmeubels verder aankleden? Of een tuinwand versieren met deze houtsoort? Dat kan allemaal met deze duurzame en kwaliteitsvolle planken.