Eik / Kastanje

€ 278,70 / stuk

Eik scherm

Kenmerken Deze tuinschermen zijn gemaakt van uiterst duurzaam inlands eik. Met deze Europese houtsoort zal je jarenlang kunnen genieten van een prachtige en onderhoudsvrije omheining voor je...

Meer informatie »
€ 326,05 / stuk

Kastanje scherm gesloten

Kenmerken Een echt rustieke en landelijke uitstraling voor jouw tuinomheining krijg je met deze kastanje tuinschermen. Door de unieke kleurschakering en de afgeronde hoeken bovenaan de latten...

Meer informatie »

Eiken en kastanje tuinschermen


Dromen we even weg naar een landelijk paviljoen in Engeland? Een gezellige cottage omgeven door de natuur, waar de tijd lijkt stil te staan. De wind die door de bomen raast, de rozelaar die zich langzaamaan een weg baant naar het dak en de vogels die ons wakker tjilpen. Zo een landelijk gevoel krijg ik dus van deze tuinschermen uit eik en kastanje. Een prachtige landelijke toets waar je nog jaren kan van genieten. En als je je oor op het hout legt, hoor je nog dat Engelse landschap.

Zijn tuinschermen uit eik en kastanje duurzaam?


Zowel eik als kastanje zijn beide duurzame houtsoorten, aangezien ze beide bekend staan als Europese hardhoutsoorten. Op het gebied van duurzaamheid en ecologie zijn ze alletwee toppers, want ze gaan zonder probleem meerdere tientallen jaren mee.

Bovendien zorgt zijn lokale herkomst voor een grote ecologische waarde. We kunnen eik en kastanje op het Europese vasteland terugvinden en dus heeft het hout een minder lange weg af te leggen naar ons magazijn.
Beide tuinschermen zijn ook volledig gesloten, waardoor je kan genieten van volledige privacy in je tuin. Bij de eiken schermen krijg je zelfs nog de illusie van een open scherm, maar je kan toch genieten van een volledig zichtdicht scherm.

Welke uitstraling krijgt mijn tuinafsluiting met een eiken of kastanjescherm?


Door hun Europese herkomst, heeft dit hout veel knopen en een duidelijke houttekening. Dit verhoogt alleen maar de landelijke uitstraling van jouw tuinscherm. Zowel eik als kastanje hebben een lichtbruine houtkleur, die na verloop van tijd langzaamaan zal vergrijzen. Je kan ervoor kiezen om deze vergrijzing tegen te gaan met een beits of houtolie, maar dit verouderingsproces geeft een prachtige zilveren kleur aan jouw project.