Geïmpregneerde palen

€ 2,40 / stuk

Gefreesde grenen palen 6 cm

Gefreesde geimpregneerde palen Door de impregnatie van het hout wordt een verhoogde duurzaamheid bekomen. Deze palen zijn ideaal voor het afzetten van uw weide en tuin of om te gebruiken bij al...

Meer informatie »
€ 3,25 / stuk

Geschilde grenen palen 6 cm

Geschilde boom en weidepalen Door het impregneren van het hout wordt een verhoogde duurzaamheid bekomen. Deze palen zijn ideaal voor het afzetten van uw weide en tuin, of om te gebruiken bij al...

Meer informatie »

Geïmpregneerde weidepalen


Wil je graag een weide omheinen met houten palen en metaaldraad tussen, maar heb je een iets krapper budget voor je project? Dan zijn weidepalen uit geïmpregneerd grenen ideaal! Je krijgt een duurzame paal voor een splinter van de prijs. Je ziet deze palen ook vaak in een moderne tuinomgeving, aangezien ze mooi rond zijn afgewerkt, maar toch die charme van het hout hebben.

Waarom zou je kiezen voor weidepalen uit geïmpregneerd hout?


Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor een houten paal uit geïmpregneerd grenen. Deze palen zijn met chemicaliën behandeld voor extra duurzaamheid. Hierdoor kan je ongeveer vijftien jaar genieten van deze palen, wat een grote vooruitgang is tegenover het onbehandeld grenenhout. Bovendien zijn deze palen heel mooi rond afgewerkt, waardoor ze minder die natuurlijke en oneffen textuur hebben zoals de kastanje- en robiniapalen.

Deze palen zijn ook ideaal voor mensen die graag een goedkopere paal hebben voor hun omheining. Dankzij de behandeling kunnen we toch een stevige paal aanbieden voor een lager prijskaartje, wat uiteindelijk een mooi voordeel is voor grote projecten.

Waar kan ik deze geïmpregneerde weidepalen voor gebruiken?


Deze palen kan je voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een weideomheining plaatsen met kippengaas aan bevestigd, misschien voor konijnen of cavia’s.

Deze palen zijn ook ideaal voor zij die een iets landelijkere toets wensen. Het behandelde hout heeft een prachtige houttekening met knopen en duidelijke nerven. Ook kunnen er op bepaalde scheuren optreden, die een minimale invloed hebben op de duurzaamheid.

Dankzij de chemische behandeling van het hout hebben deze palen een lichtgroene schijn. Na verloop van tijd zal dit materiaal wel mooi vergrijzen en zal de groene schrijn verdwijnen.