Je kan bij Tuindeur kiezen uit de volgende categorieën

Tuindeuren


Ben jij, net zoals ik, ook iemand die zich op luchthavens, in treinstations en andere openbare plaatsen afvraagt wat er achter deuren schuilt die privé zijn? Het kan toch niet dat ik de enige curieuzeneuzemosterdpot ben? Ik denk altijd dat er zich achter die deuren een tot de verbeelding sprekende ruimte bevindt of een geheim verschuilt. Soms is dat ook echt het geval. Geloof je me niet? Heb je nog nooit gehoord van de koninklijke loge in het het station Brussel-Centraal? Dat is een prachtige, met gouden klinken en trapleuningen afgewerkte wacht- en vergaderzaal die in de fifties ontworpen werd om onze toenmalige koning Boudewijn op de meest verfijnde manier te laten reizen met de trein.

Eigenlijk leid jouw tuindeur ook naar een stukje paradijs. Een groene oase waar het bij mooi weer en wie weet zelfs in elk seizoen fijn vertoeven is. Daarom verdient niet alleen je toegangspoort de beste kwaliteit, ook je tuindeur moet stevig en stijlvol zijn. Zie je door het bos de bomen niet meer door ons uitgebreid aanbod? Dan leg ik je met veel plezier uit welke eigenschappen bij welke deur passen, zo vind jij zeker de ideale deur die toegang verleent tot jouw koninklijke tuin.

Welke tuindeur is in landelijke stijl?


Houd je van een landelijke stijl? Dan is de tuindeur vervaardigd uit een eiken kader, met gevlochten wilgentakken binnenin, de perfecte deur voor jouw tuin. Deze deur is perfect te combineren met afsluitingen in wilg of hazelaar. Je kan hiermee zeker jouw landelijke tuinomgeving verder in dezelfde stijl afwerken.

Wat is de goedkoopste tuindeur?


Wie die finishing touch toch graag goedkoop houdt, kiest voor een deur uit geïmpregneerd grenen. Deze houtsoort is afkomstig van dennen en wordt met impregnatie behandeld waardoor de levensduur wordt geoptimaliseerd. Ideaal voor wie een budgetvriendelijke oplossing zoekt en toch enkele jaren zoet wil zijn.

Welke tuindeur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding?


Het materiaal met de beste prijs-kwaliteit is in mijn ogen echter lariks/douglas. Dat is een heel cleane halfhardhoutsoort met een goede stevigheid en dus ideaal voor een tuindeur die regelmatig open en dicht moet gaan. Douglas of lariks is duurzaam sparrenhout, zonder enige nood aan behandeling of verf. Het hout zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. Om de kleur te behouden kan je wel steeds beitsen.