Merbau

Prijstopper
€ 86,85  € 69,95 / m²

Merbau planchet 13,5 cm - 16mm dik - 4zijdig TG !

Kenmerken Wat Merbau zo uniek maakt is de goudgele tot oranje kleur van het hout, in combinatie met een gelijkmatige en subtiele tekening. Na verloop van tijd zal, zonder enige extra...

Meer informatie »

Merbau gevelbekleding


Als je spreekt over gevelbekleding die écht de diversiteit van zijn groeigebied vertegenwoordigd, dan staat merbau gevelbekleding met stip op nummer 1. Born and raised in de Zuid-Oost Aziatische mangrove, is het nu ook aan een opmars bezig in onze contreien. Hoe vaak krijg je dan ook de kans om een stukje mangrovehout in jouw tuin te gebruiken?

Welke uiterlijke kenmerken maken merbau gevelbekleding zo uniek?


Gevelbekleding in merbau heeft net zoals zijn groeigebied, de mangrove, een mooie diversiteit. Het kernhout van de Intsia boomsoort waarvan merbau hout afkomstig is, heeft geel-, oranje, rood-, of grijsbruin kernhout met veel variatie. Toch is het vooral de prachtige glans die merbau gevelbekleding typeert. De gevelbekleding is ook heel herkenbaar aan de witgele stipjes die in het oppervlak terug te vinden zijn. Die stipjes bieden hun charme bij jong verzaagde merbau gevelbeplanking en verdwijnen geleidelijk aan tijdens de vergrijzing. Merbau gevelbekleding moet je natuurlijk laten vergrijzen. Behandelen voor kleurbehoud is door de specifieke en uiteraard helemaal onschadelijke inhoudsstoffen bijzonder uitdagend.

Welke kwalitatieve kenmerken heeft merbau gevelbekleding?


Merbau planken en balken worden al jaren geroemd door hun hoge kwaliteit in buitenbetimmeringen. Als gevelbekleding daarentegen wordt merbau nog al te vaak over het hoofd gezien. Vind je duurzaamheid, fysieke sterkte en vormvastheid belangrijk voor de bekleding van jouw tuinhuis of bijgebouw? Zet dan samen met ons merbau gevelbekleding op de kaart!
Merbau gevelbelkleding heeft een zeer lange levensduur. Het gaat 25 jaar en langer mee en zijn stabiel en vormvast. Het is massief hardhout en daardoor fysiek enorm sterk. Ben je van plan om een modern tuinhuis te bouwen? Een bekleding in merbau kan zeker tegen een stootje. Je hoeft dus helemaal geen schrik te hebben om fietsen, grasmaaiers en andere veelgebruikte spullen erin op te bergen.

Wat is de gemiddelde prijs voor merbau gevelbekleding?


Een gevel in merbau is een gevel in tropisch hardhout. Je bevindt je dus in een kwalitatiever segment en daar betaal je meestal ook de prijs voor. Toch is merbau gevelbekleding eigenlijk een buitenkansje. Nagenoeg alle overige tropische gevelbekleding zit over het algemeen iets duurder in prijs. Voor merbau gevelbekleding betaal je gemiddeld €65 à €75/m², afhankelijk van de kwaliteit, het profiel en de dikte van de planken.