Tropisch hardhout

€ 158,40 / m²

Afromosia parallellogram

Afromosia heeft een heel fijne en bijzonder mooie houttekening en gemakkelijke verwerkbaarheid van het hout. De warme goudgele kleur gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen. Deze...

Meer informatie »
€ 87,45 / m²

Ceder parallellogram

Kenmerken Ceder staat bekend als een houtsoort met een grote stabiliteit, grote duurzaamheid en is makkelijk te verwerken in vele projecten. Je ziet ze dan ook vaak als tuinwand- of...

Meer informatie »
€ 93,50 / m²

Itauba parallellogram

Itauba is een betaalbaar alternatief voor afromosia en padouk. Aangezien deze tropische hardhoutsoort minder bekend is, heeft dit een gunstig effect op zijn prijs. Itauba behoort ook tot duurzaamheids...

Meer informatie »
€ 117,45 / m²

Padouk parallellogram

Kenmerken Deze parallellogrammen in de tropische hardhoutsoort padouk zijn de perfecte bekleding voor jouw woning, bijgebouw of tuinwand. Met zijn hoge duurzaamheidsklasse zullen deze...

Meer informatie »

Parallellogram tropisch hardhout


De tropische parallellogramvormige latten zijn het ideale alternatief voor de doorsnee rechthoekige latten. Mensen geven soms aan het gevoel van een tralies te krijgen door de manier waarop rechthoekige latten een raster vormen. Maar deze parallellogramvormige latten geven juist een heel moderne uitstraling aan jouw gevel.

Welke soorten tropisch hardhout bestaan er in parallellogram?


Er zijn verschillende tropische hardhoutsoorten verkrijgbaar in deze vorm. Je kan kiezen uit een parallellogram in padouk, ceder, afromosia of itauba.
Padouk is waarschijnlijk een van de meest bekende. De unieke koraalrode kleur en de grote duurzaamheid zijn vaak voorkomende redenen waarom klanten deze houtsoort verkiezen.
Afromosia is van alle tropische hardhoutsoorten het meest exclusieve. Door de schaarste is deze houtsoort minder verkrijgbaar en stijgt de waarde ervan ook. Mensen die geen fan zijn van die felle kleur van padouk, kiezen dan graag voor de warme charmante bruintint van afromosia.
Wie een voorkeur heeft voor houtsoorten die als muziek in de oren klinken, gaat best voor ceder. Het behoort tot de dennenfamilie en wordt vandaag ook vaak gebruikt voor muziekinstrumenten te maken. Het staat dus bekend als een zeer duurzame en harde houtsoort die ook makkelijk handmatig of machinaal bewerkbaar is. Het is bovendien het ideale alternatief voor de iets schaarsere houtsoort afromosia.
Een laatste houtsoort is itauba, oorspronkelijk afkomstig van het Amazonegebied. Het heeft een mooie beige-gele kleur en staat bekend als een zeer stabiele houtsoort.