Eiken omheining

€ 47,50 / lm

Eiken paardenomheining "Luxe"

Kenmerken Ook jouw weidedieren verdienen wat luxe, en wat is beter dan de luxe van eik? Dit is erg stevig Europees hardhout en zal dus de klappen en stoten van je paarden, schapen en geiten...

Meer informatie »
€ 31,50 / lm

Eiken paardenomheining "Traditioneel"

Kenmerken Sommige tradities doorstaan de tand des tijds. Ook deze traditionele eiken weideomheining heeft zijn kwaliteit al veel bewezen. Dankzij deze houten afsluiting zullen jouw...

Meer informatie »

Eiken omheining


Jouw paarden verdienen alle luxe, zelfs de luxe van eik. Deze poorten ogen heel chic door de knopen en nerven en de erg gladde, nette afwerking. Eik staat ook bekend als een ecologische houtsoort: het komt namelijk van Europese grond en er is dus een geringe impact op de natuur. Deze omheining zal jarenlang jouw weide beschermen. Je kan ze echter ook inzetten als afsluiting van de longeercirkel of stapmolen. Maar niet alleen paarden en andere dieren kunnen hiervan genieten: ook een bloemenperk, een moestuin of de voortuin kan je afsluiten met deze duurzame, luxueuze en ecologische omheining.

Het gamma eiken paardenomheiningen


Zoals je kan zien hebben we twee soorten paardenomheiningen: de luxe en de traditionele versie. Beide soorten hebben vierkante palen en rechthoekige liggers. De luxeversie is iets steviger, omdat de individuele liggers door de palen heen lopen. Dit zorgt er ook voor dat het hout de ruimte krijgt om nog uit te zetten of in te krimpen zonder onder druk te scheuren. De palen zijn ook voorzien van kleine dakjes bovenaan om een optimale afwatering te garanderen. De traditionele eiken weideomheining past meer binnen een naturelle en ruwe omgeving, met een fijnbezaagde afwerking. De verschillende liggers worden tegen de palen bevestigd met flenskophoutschroeven. Zal jouw weide de nieuwe thuis worden voor een kudde paarden? Dan raden we een omheining aan met een totale hoogte van minimum 130 centimeter.

Hoeveel liggers zijn nodig voor mijn omheining?


Of je kiest voor twee of drie liggers hangt af van je persoonlijke smaak, maar vooral van de grootte van het dier. Bij grotere dieren zoals paarden of koeien, ga je beter voor drie liggers, omdat dit steviger is en wat kracht aankan voor het geval de dieren zouden willen uitbreken. Bij kleinere dieren zoals schapen of alpaca’s zijn twee liggers al voldoende. Als je bezorgd bent dat ze tussen de liggers kunnen ontsnappen, kan je ook een rol gaas tussen de palen bevestigen.

De omheining voor jouw unieke weide


We willen natuurlijk dat deze perfect past bij jouw weide of tuin. Daarom worden deze omheiningen ambachtelijk gemaakt in ons timmeratelier, zodat alles op jouw maat is afgestemd.