Planchetten

Shou Sugi Ban als gesloten gevelbekleding


Ontdek ons nieuw assortiment van zwarthout. Dankzij deze Japanse techniek genaamd Yakisugi of Shou Sugi Ban, waarbij een zijde van de plank wordt verbrand, heeft het hout een unieke textuur en kleur. Dit maakt het hout niet alleen meer duurzaam, maar het is ook bestendiger tegen brand. Bovendien biedt de mooie verkoolde zwarte kleur veel weerstand tegen regen of zon.

Wat is het voordeel van gebrand hout met tand en groef?


Deze planchetten zijn ideaal voor een gesloten gevelbekleding. Ze passen als puzzelstukjes vlot in elkaar, dankzij de tandgroeven. Dit betekent dat er een groef onderaan de plank en een tand bovenaan gevormd is. Wanneer twee planken in elkaar geklikt zijn, ontstaat er een subtiel V-groefje. Het valt dus niet op dat je gevel bestaat uit individuele planken. Een extra voordeel is dat als het hout van nature krimpt en uitzet, er geen spleetjes tussen de planken komen en jouw gevel mooi gesloten blijft. Hierdoor heeft vocht ook geen kans om achter de planchetten door te sijpelen.

Waarvoor kan je verkoold hout gebruiken?


Wil je een moderne en industriële toets geven aan je gevelbekleding? Kies dan voor deze gebrande planken. Je kan ze gebruiken voor een accentmuur in huis of tuin, of je kan de gebrande planken combineren met andere houtsoorten en afwerkingen voor een unieke look.