Je kan bij Steigerhout kiezen uit de volgende categorieën

Hout waarvan we gaan steigeren


Wat mag ik verstaan onder steigerhout?


Een authentieke en creatieve manier om jouw gevel te bekleden? Steigerhout is de ideale gevelbekleding voor jou! De betrouwbaarheid van dit hout is al meermaals bewezen, aangezien het wordt gebruikt bij werkmannen op stellingen in de bouw.

Welke types steigerhout bestaan er?


We kunnen een onderscheid maken tussen steigerhout oud en steigerhout nieuw.

Wat is nieuw steigerhout?
Nieuw steigerhout is volledig onbehandeld vurenhout. Dit hout is afkomstig van de fijnspar. Het hout van deze categorie is wel geschuurd, wat wil zeggen dat ze een mooi glad oppervlak hebben en er geen planken zijn die groter of dikker zijn dan de andere. Deze planken zijn duurzamer en sterker dan hun oude variant. Hierdoor gebruiken mensen ze niet alleen voor hun gevel, maar ook voor het timmeren van hun eigen (tuin)meubels!

Als je deze houtsoort kiest voor je exterieur te decoreren, behandel het dan zeker met een buitenbeits speciaal voor steigerhout. Hiermee verleng je de levensduur van het hout en bescherm je het tegen alle weersomstandigheden van buitenaf. Dergelijke beitsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren voor verschillende uitstralingen, maar ook in een transparante lak om de kleur van het materiaal te behouden.

Wat is oud steigerhout?
Oud steigerhout is ook vurenhout, maar met een verouderde look. Hier hebben we ook twee verschillende afwerkingen, voor twee verschillende uitstralingen. Enerzijds is steigerhout brut hout dat bouwvakkers twee jaar gebruiken op hun stellingen. Hier komt de naam “steigerhout” ook vandaan. Hierdoor heeft het hout al wat karakter, een echt unieke plank! Je kan zo wat cement of verf aantreffen op het materiaal, of spijkers.
Anderzijds heb je steigerhout verouderd. Dit zijn de nieuwe vurenhouten planken die vergrijst zijn voor een oudere look.

Kan ik steigerhout zelf vergrijzen?


Je kan gerust ook zelf jouw nieuw steigerhout een verouderde look geven. Zo geeft een laag steigerhoutbeits het materiaal een mooie grijze kleur en maakt het ook bestendiger tegen weersomstandigheden. Een andere optie is om het hout te verven met krijtverf, uitgedund met water. Gebruik dan wel minstens twee grijstinten om een zo natuurlijk mogelijk effect te verkrijgen. Het resultaat is steigerhout dat verouderd lijkt en een poederachtige textuur geeft gekregen.

Welke projecten kan ik hiermee realiseren?


Mensen gebruiken steigerhout voor verschillende doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kan je het materiaal gebruiken voor jouw gevelbekleding, voor een tuinscherm of voor jouw terras. Anderen gebruiken de planken ook om hun eigen tuinmeubelen in elkaar te timmeren. Of geef planten- en moestuinbakken een stoere en bijzondere uitstraling door ze met dit hout te bekleden. Gebruik in dat geval wel roestvaste schroeven (ook wel bekend als RVS-schroeven), zodat je nog lang kan geniet van jouw project.

Steigerhout is ook ideaal voor jouw interieur! Wil je bijvoorbeeld jouw plafond of muur bekleden met deze houtsoort? Kies dan voor Steigerhout gedoubleerd. De planken zijn gehalveerd, waardoor ze niet drie centimeter, maar anderhalve centimeter dik zijn. Zo zijn ze lichter, gemakkelijker te bevestigen en pakken ze minder plaats in.
€ 12,70  € 11,45 / stuk

Steigerhout nieuw

Nieuw steigerhout is vergelijkbaar met brut en geschuurd steigerhout. Het zijn dezelfde dennenhouten planken, maar worden bij nieuw steigerhout niet gebruikt in de bouwsector. Nieuw...

Meer informatie »
€ 14,25 / stuk

Steigerhout verouderd

Kenmerken • Nieuwe planken steigerhout, verouderd met grijze coating en beits. • Sfeer en indruk van een vergrijsde, gebruikte steigerhoutplank. • Grotere duurzaamheid dan gewoon...

Meer informatie »
€ 46,50 / stuk

Steigerhout gebruikt brut

De meeste van die sporen zijn te zien op deze planken van steigerhout brut. Die komen rechtstreeks van de bouwwerf en worden niet meer behandeld of geschuurd. De constante blootstelling aan zonlicht...

Meer informatie »
€ 52,25 / stuk

Steigerhout gebruikt geschuurd

Kenmerken • Planken met natuurlijke, robuuste uitstraling met geschuurde afwerking. • Het schuren neemt de vlekken en stukken cement en mortel weg. Daardoor is de plank meer effen en...

Meer informatie »
€ 29,70  € 27,00 / stuk

Steigerhout gebruikt gedoubleerd

Geboubleerd steigerhout onderscheidt zich dan weer doordat de originele bouwplanken overlangs worden doorgezaagd. Daardoor zijn ze nog maar 1,5 cm dik en geschikt voor andere toepassingen dan gewoon...

Meer informatie »