Je kan bij Terrastegels kiezen uit de volgende categorieën

Terrastegels


Er wordt wel eens gezegd dat wij, Belgen, een baksteen in de maag hebben. Wel, naast die baksteen zit er ook een terrastegel in onze maag. Door de jaren heen is er een voorliefde gegroeid voor een stukje verhard terras. We nemen je graag mee doorheen alle mogelijkheden om jouw verhardingshonger te stillen.

Welke soorten terrastegels bestaan er?


Bij EXZO bieden we verschillende soorten terrastegels aan. Zo kan je aan de slag met natuurlijke producten als steen of hout. In ons assortiment stenen buitentegels leggen we de focus op natuursteen. Daarin maken we een onderscheid tussen blauwsteen en alle overige natuurstenen tegels.
Verder bieden we aanbod aan in houten tegels in verschillende houtsoorten en steenschotten in meerdere houtsoorten. Beide mogelijkheden hebben een unieke uitstraling. Met klassieke houten tegels kan je afhankelijk van de houtsoort heel landelijk of modern gaan. Met steenschotten kies je voor een terras met industriële look.

Wat heb je nodig om zelf een terras in tegels aan te leggen?


Om een tegelterras aan te leggen, heb je uiteraard terrastegels nodig. Daarnaast mag je vooral de benodigdheden om de onderstructuur te bouwen niet vergeten. De onderste laag van je terras is een steengruislaag. Hiervoor heb je dus steengruis nodig. Daarbovenop komt het stabilisé bed waarop je de tegels plaatst. Een stabilisé bed kan je maken met rivierzand en cement. Om jouw tegels te voegen kan je gebruik maken van zand en een trilplaat.
Houten terrastegels en steenschotten worden op een houten onderstructuur bevestigd.

Wat is de prijs van terrastegels?


De prijs van terrastegels varieert tussen de €35 en €150/m². Sommige steensoorten zijn schaarser dan andere. Samen met de dikte en afmetingen van de tegel bepaald dat het prijsverschil.