Steenschotten: hoe verschilt azobe van douglas?

Een prachtig voorbeeld van gerecycleerd hout zijn steenschotten. Deze planken worden oorspronkelijk gebruikt om betonstenen op te leggen om te drogen. Dat hout heeft een unieke uitstraling voor bijvoorbeeld terrassen, afsluitingen, maar ook paardenstallen. Wij maakten hier de vergelijking tussen azobe en douglas/lariks. Ontdek meer over dit materiaal met een verhaal in de video van Jeroen!

    Tip van Jeroen

Wat een paardenkracht!
Steenschotten uit Azobe worden vaak gebruikt voor de bekleding van paardenstallen, omdat ze meer kracht kunnen verdragen.
Het uiterlijk doet er niet toe.
Hoewel azobe en douglas oorspronkelijk een verschillend uiterlijk hebben, is er visueel weinig verschil tussen de twee planken eens ze gebruikt zijn om de betonstenen op te drogen.

Jeroen gebruikte de volgende artikelen

€ 57,20  € 52,00 / stuk

Lariks douglas steenschotten

Wat hebben steenschotten met stenen te maken? En wie doet dan dat ‘schot’ naar het doel? Toen ik voor de eerste keer het woord ‘steenschot’ hoorde, dacht ik eigenlijk dat ik een...

Meer informatie »
€ 79,95 / stuk

Azobe steenschotten

Niet ver van waar ik woon, loopt een kanaal waarvan het waterpeil gecontroleerd wordt door een sluis. De grote, imposante sluisdeuren zijn gemaakt uit stevige azobe steenschotten. Elke keer ik...

Meer informatie »