Je kan bij Barnwood kiezen uit de volgende categorieën

Barnwood gevelbekleding


We rijden door het Vlaamse platteland en worden verwelkomd door verschillende pittoreske boerderijtjes. Sommige gebouwen van deze boerderijen zijn in slechte staat, dus besluiten veel boeren om hun stallen te renoveren of volledig opnieuw op te bouwen. Maar wat doen we dan met al dat hout dat oorspronkelijk aan de oude schuren hing? Dat kunnen we hergebruiken als ‘barnwood’, ofwel ‘schuurhout’! Zo kunnen we die landelijke en authentieke look van de oude schuur gebruiken voor bij ons thuis, zowel buiten als in het interieur.

Barnwood: hout met een verhaal


Omdat deze planken oorspronkelijk van oude schuren komen, hebben ze al een verweerde textuur. Op die manier krijgen we een uniek en karaktervol hout, wat een stijlvolle en landelijke toets geeft aan je project. Elk schrammetje, elke verkleuring en elke bluts is onderdeel van het verhaal van deze plank.

Kan ik barnwood zowel binnen als buiten gebruiken?


Ja, barnwood kan een prachtige toevoeging zijn voor zowel je interieur als de gevel van je woning of bijgebouw. Dit maakt het materiaal heel veelzijdig. Let wel op dat je het barnwood voor binnen echt voor binnen gebruikt. De planken voor buitengebruik zijn namelijk extra behandeld zodat ze toch nog lang kunnen meegaan in alle weersomstandigheden. Barnwood voor binnen heeft deze behandeling niet gekregen en is dus minder beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Waar kan je Barnwood voor gebruiken?


Barnwood kent vele toepassingen. Barnwood voor buiten kan je bijvoorbeeld gebruiken om je gevel te bekleden of om bepaalde tuinmeubelen een uniek karakter te geven. Wat denk je ervan om bijvoorbeeld een tuinstoel verder aan te kleden? Of wat dacht je van een afsluiting of een (tuin)poort in dit materiaal?

Daarnaast kan je met barnwood voor binnen je plafonds, muren, deuren of muren bekleden. Of heb je een bar? Een muurplank? Of misschien een keukentafel in dit materiaal? Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan er barnwood voor gebruiken!