Je kan bij Tropisch hardhout kiezen uit de volgende categorieën

Tropsich hardhout gevelbekleding


Hoor jij het ook? Die kletterende waterval? De papegaaien die krauwen? De jungle die leeft, geeft en neemt? Die onwaarschijnlijke bron van talloze houtsoorten waar we op een respectvolle manier mee samenwerken. Laat je meeslepen door de pracht van gevelbekleding in tropisch hout en ontdek welke schatten er voor jou verborgen liggen.

Tropisch hardhouten gevelbekleding is de verzamelnaam voor alle harde houtsoorten uit Amerika, Afrika en Azië, die als gevelplanken worden gebruikt. Er bestaan heel wat verschillende tropische houtsoorten. De bekendste zijn: padouk, afrormosia, ipe en bankirai.

Wat zijn de kenmerken van tropisch hardhouten gevelbekleding?


Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit allemaal harde houtsoorten. Dat voel je onmiddellijk aan het gewicht van deze gevelbekleding. Hardhouten gevelplanken kunnen zeker tegen een stootje en zijn nauwelijks krasgevoelig.
Al deze gevelbekleding heeft ook een uitstekende levensduur. Deze tropisch houtsoorten hebben van nature duurzaamheidsklasse I. Dat wil zeggen dat ze 25 jaar en langer meegaan in contact met grond en aarde. Jouw bekleding komt bovendien niet eens in aanraking met de grond. Je kiest dus best een houtsoort waar je binnen 40 jaar nog niet op uitgekeken bent!

Wat is de prijs van gevelbekleding in tropisch hardhout?


Tropisch houten gevelbekleding is enorm duurzaam, zeer massief en sterk, vormvast en stabiel en compleet onderhoudsvrij. Combineer al die eigenschappen met een authentieke uitstraling en spectaculaire houttekening en je krijgt een superproduct.
De prijs van gevelbekleding in tropisch hardhout is in verhouding met de kwaliteit. Afhankelijk van het profiel, de houtsoort en de dikte betaal je tussen de €60 en €250/m². Je kan jouw keuze baseren op wat je esthetisch mooi vindt en het budget dat je ervoor over hebt.

Gevelbekleding in tropisch hout is toch legaal hé?


Uiteraard! Het is onze morele plicht om enkel samen te werken met betrouwbare houtimporteurs om in de vraag naar gevelbekleding in tropisch hardhout te voldoen. Al onze gevelbekleding in tropische hardhoutsoorten is conform aan de EUTR-wetgeving.