Kastanje

€ 169,00  € 159,00 / stuk

Kastanje tuinpoort "Economy"

Had u aan uw moestuin of dierenpark graag een duurzaam maar budgetvriendelijk poortje geplaatst? Dan zijn onze tuinpoortjes Economy in kastanje precies wat u zoekt voor uw project. Deze...

Meer informatie »
€ 209,00  € 179,00 / stuk

Kastanje tuinpoort "Standaard"

Dat alles zie ik voor mij terwijl ik de sluiting van mijn kastanjepoortje achter me dicht doe. Mooi toch, hoe je het bos gewoon naar je eigen tuin of weide kan brengen? De tuinpoortjes...

Meer informatie »
€ 370,05 / stuk

Kastanje weidepoort "Saint-nicolas"

De “Saint-Nicolas” poorten worden vooral gebruikt als toegangspoort van tuinen, weiden en domeinen. Ze worden gemaakt van massief, gezaagd kastanjehout en bekleed met 6 gekliefde latten. Het...

Meer informatie »

Kastanje weidepoorten


Ben je ooit al eens in de Ardèchestreek geweest in Frankrijk? Het is de streek bij uitstek van de kastanje. Daar eten, bouwen en verwarmen de mensen zich met de kastanje. Ze ademen het er zelfs. Heb je al eens gehoord van een marron glacé? Dat is een in suiker geglaceerde kastanje waar de plaatselijke bevolking zeer trots op is. Het wordt echt als een cadeautje gezien in de streek.

Waarvoor wordt kastanje hout gebruikt?


Toch is een echte Ardèchois misschien nog het meest fier op het hout van de kastanjeboom. Dat wordt gebruikt om constructiebalken te vervaardigen om woningen te bouwen of om meubilair te vervaardigen als tafels of kasten. Waar het ook ontzettend vaak voor wordt gebruikt, zijn tuinartikelen. Denk hierbij gerust aan kastanje omheiningen en kastanje tuin- of weidepoorten.

Welke soorten kastanje poorten hebben we in het assortiment?


In ons assortiment vind je twee soorten tuinpoortjes en een weidepoort in kastanje terug. Een tuinpoortje Economy is met de buitenste kastanje spijlen met de bolle kant naar de voorzijde gemonteerd. Bij een Standaard poortje staan de buitenste spijlen met vlakke kant naar binnen toe gedraaid. Deze visuele nuance geeft enkel een visueel verschil, maar zorgt niet voor minder duurzaamheid. Het Standaard poortje is verkrijgbaar in een robinia of kastanje uitvoering, naargelang beschikbaarheid. De tuinpoorten worden vaak gebruikt om toegang te verlenen tot de achtertuin of een stukje gazon met een dierenpark of kippenren.

De kastanje weidepoort Saint-Nicolas heeft een vrij recht gezaagd kader dat aan één zijde is bekleed met natuurlijk gevormde horizontale kastanje latten. Hierdoor heeft de poort een natuurlijke uitstraling en komt ze in elk weidelandschap tot zijn recht. Bijhorende poortpalen, beslag, slot en grondgrendel kunnen uiteraard worden voorzien. Deze weidepoorten hebben een echt een unieke uitstraling en afwerking, die je nergens anders zal terugzien.

Wat is het voordeel van een kastanje weidepoort?


Liefhebbers van de Franse landelijke stijl richten zich beter naar kastanjehout. Met onze Saint-Nicolaspoorten is het altijd quatorze julliet in je weide. Ze zijn mooi duurzaam en zullen na verloop van tijd mooi gaan vergrijzen, wat het landelijke karakter van jouw project alleen nog maar verhoogt. Kastanje bevat bovendien looizuur, waardoor het erg bitter smaakt en dus minder aantrekkelijk maakt voor jouw boerderijdieren. Ze zullen met andere woorden niet aan de poort knagen.